English

Circl.ART

Circl.ART is de projectruimte van de ABN AMRO-kunstcollectie waar vier keer per jaar wisselende presentaties worden samengesteld. Circl.ART bevindt zich in CIRCL, het circulaire paviljoen van ABN AMRO op de Zuidas.

 

Nu te zien in Circl.ART – 'Through the Lens'

Van 1 juli t/m 12 augustus 2020 is de tentoonstelling Through the Lens te zien in Circl.ART, de projectruimte van de ABN AMRO-kunstcollectie in CIRCL op de Zuidas. Wat de fotografen wier werk hier wordt geëxposeerd, met elkaar verbindt, is hun onbevooroordeelde belangstelling voor ‘de ander’. Through the Lens laat integere, observerende en persoonlijke portretten zien van verschillende fotografen. Ze tonen ons niet alleen wat zij zagen, maar vooral wat ze ons wilden laten zien: de kracht en schoonheid van het individu.

ABN AMRO Kunst Collectie

Kunst speelt in CIRCL een verbindende en inspirerende rol. In het souterrain van CIRCL is permanent een tentoonstelling te zien met topstukken uit de ABN AMRO-kunstcollectie. Werk van jong en aankomend talent is gecombineerd met dat van bekende, meer gevestigde kunstenaars. De keuze van de werken is in de tentoonstelling losjes gegroepeerd rondom het thema ‘circulariteit’ en de voortdurende spanning tussen natuur en cultuur. Dat varieert van het hergebruik en de artistieke toe-eigening in het werk van Marijn van Kreij tot het gebruik van bestaande materialen in de ‘Communication Tree’ van Remy Jungerman. En van de documentaire foto’s van Henk Wildschut, die op liefdevolle wijze de noodgedwongen oervorm van het circulaire bouwen in beeld brengt, tot het werk van Roland Schimmel, die natuurverschijnselen naar zijn hand zet.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.