English

Circl Design Store

Each one of us can make a difference, together we make a change.

Van restmateriaal naar design items

Circulariteit begint bij design. Wij geloven dat je zelf het verschil kunt maken en verzamelen in de Circl design store de mooiste interieur en lifestyle items met een positieve impact op mens en milieu. Alle labels in de concept store hebben een duurzaam en/of social verhaal en zijn veelal gemaakt uit restmaterialen. De makers en ontwerpers van deze producten hanteren een duurzame standaard in hun productieproces. Ze laten zien dat je door anders te kijken naar materialen en productie een wezelijk verschilt kunt maken. Naast een fysieke winkel is de Circl design store een platform voor jonge designers die duurzaamheid tastbaar maken en een gezicht geven.

Living, lifestyle & Gadgets

Op zoek naar een uniek cadeautje, interieur items met een verhaal of gadgets? In de Circl Design Dtore vind je het allemaal en voor ieder budget. Zo verkopen we Pika-plantjes, kussens, horloges en meubels. Marijn Muller, oprichter Cartoni Design, is het brein achter de CirclDesign Store vol duurzame labels met maatschappelijke impact. Cartoni Design is een jong design label dat meubels ontwerpt van gerecyclede materialen en produceert op de meest sociale en duurzame manier.

Cartoni Design

Het uitgangspunt van Cartoni design is dat een ontwerp in de eerste plaats mooi moet zijn. Als merk willen ze een positieve bijdrage leveren aan milieu & maatschappij, want met alleen duurzaam produceren ben je niet onderscheidend. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt assembleren de meubels en een deel van de omzet wordt besteed aan het aanplanten van bomen in Europa voor een extra Co2 compensatie.

Brand we love: Plankstaal

Wij kiezen in onze design store voor labels met een goed verhaal en PLANKSTAAL is daar een mooi voorbeeld van. De meubels van PLANKSTAAL zijn met veel liefde en zorg gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijzettafel Wissel is gemaakt van hout dat gekapt moest worden in de gemeente Utrecht. Onder op de tafel staat vermeld waar de boom heeft gestaan, de soortnaam en de leeftijd. Dit hout heeft gelukkig een nieuwe bestemming gekregen bij PLANKSTAAL, waardoor het niet in de verbrandingsoven terecht is gekomen. Goed voor het milieu, omgeving en jouw interieur!

Brand we love: Humade

Met goudlijm je oude aardewerk repareren en de levensduur verlengen? New Kintsugi is een nieuwe manier om porselein te verlijmen op basis van de oude kintsugi-techniek. Het verhaal gaat dat Kintsugi  is ontstaan toen de Japanse keizer in de 15e eeuw zijn beschadigde aardewerk terugstuurde naar China voor reparaties. Met New kintsugi combineert Humade deze mooie oude techniek met nieuwe technologie. In de Circl design store vind je de gold repair kit van Humade op basis van natuurlijke lijm. Je kunt de nieuwe kintsugi-reparatieset op bijna elk ander materiaal naast keramiek proberen.
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.