English
Food & Drinks
wo 16 mei 2018, 17.00 - 19.00
Rooftop

Brandt & Levie worst proeverij

Een culinaire avond met verantwoorde worst
Gratis, extern reserveren

We eten minder vlees, maar kiezen vaker voor vlees van goede kwaliteit. Ook onze chefkok Rudolf Brand gebruikt alleen Nederlands vlees dat verantwoord is geproduceerd. We werken samen met leveranciers als Brandt & Levie. Brandt & Levie wil mensen inspireren om beter vlees te eten en heeft een duidelijke missie: de beste worsten produceren op een verantwoorde manier. Worst maken is een goede manier om 'restvlees' te verwerken. De wat minder malse delen van een varken of rund kunnen op deze manier alsnog verwerkt worden tot een smaakvol product. De mannen van Brandt & Levie komen bij ons langs om te vertellen over hun visie op worst done good: worst van goed vlees en vervolgens goed gemaakt!

Het vlees dat Brandt & Levie gebruiken is biologisch en afkomstig van Nederlandse bekende boeren die het op een andere manier doen.  De varkens worden buiten gehouden en krijgen Europees voedsel, eten reststromen of zoeken het zelf. Daarnaast is gedroogde worst maken een wijze van conserveren waarbij vlees ongekoeld bewaard kan worden.

Programma

Brandt & Levie verzorgt op onze rooftop een heerlijke proeverij van allerlei producten. Bij binnenkomst serveren we een in Nederland gemaakt speciaalbier van geredde aardappels ‘Pieperbier’. Tussen het proeven door hoor je meer over de ambacht van het worstmaken en de verschillende smaakcombinaties. Je kunt je favoriete worsten ook meteen kopen voor thuis.

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.