woensdag 6 nov 2019, 09.00

Business Innovation Workshop

Ontdek de kansen van de circulaire economie en creeër een actieplan voor jouw organisatie!
Workshop circulaire economie voor ondernemers

Gratis toegang

CIRCL - Event Space

Ontwikkeld door

In samenwerking met

circle economy

Van het lineaire, take, make en waste naar een circulair model waarin grondstoffen hun waarde behouden. In de visie op een duurzame toekomst voor onze aarde is de circulaire economie onmisbaar. Om de nationale ambitie van een volledig circulaire economie in 2050 te realiseren, moeten alle sectoren en organisaties omschakelen naar andere businessmodellen. Hoe zien de verdienmodellen in de nieuwe economie eruit? In deze twee-daagse workshop voor ondernemers in de bouw en industrie, ontdek je de kansen van circulaire businessmodellen en de financiering daarvan. Deze Business Innovation Workshop focust op de sectoren Retail, Bouw en Industrie.

Tijdens de workshop ga je aan de slag om circulariteit te implementeren in de operationele processen van jouw organisatie. Ook kan je werken aan een strategie voor circulair inkoop, productontwerp, of diensten. Zo bouwen we aan businessmodellen voor de toekomst. En die vandaag al zijn te financieren!

Door wie?

De Business Innovation workshops worden begeleid door de ‘Groene 20’. Dit zijn de duurzaamheidsexperts binnen ABN AMRO – gelieerd aan de Sustainable Finance Desk. De training is ontwikkeld door Circle Economy. Zij hebben de Groene 20 getraind.

Wat neem je mee naar huis?

 • Goed begrip van de belangrijkste principes in de circulaire economie én circulaire best practices. Inzicht in de kansen voor jouw bedrijf
 • Inzicht in de impact, het doel, de implicaties en de voordelen van circular design thinking voor jouw bedrijf
 • Het vermogen om de transitie naar een circulaire economie binnen organisaties te stimuleren
 • Een persoonlijke circulaire visie, waardepropositie, strategie en actieplan. Daarbij natuurlijk ook de nodige tools om deze te implementeren
 • Nieuwe contacten en een netwerk van circulaire ondernemers
 • Focus op jouw impact in de keten, door je waarde en nieuwe oplossingen in kaart te brengen

Wat kun je verwachten?

 • Een tweedaagse workshop gefocust op acties en concrete toepassingen binnen jouw organisatie of onderneming.
 • Een open, interactieve en inspirerende omgeving, waarin je met gelijkgestemde professionals ideeën, optimale werkwijzen en uitdagingen uitwisselt.
 • De tools en kennis waarmee je de eerste stappen zet naar het sluiten van ketens

Praktische informatie

 • Deze workshop duurt twee dagen van 09.00 tot 17.00 uur. Tussen de twee dagen zit een week. Op 14 november is de tweede cursusdag.
 • Aantal deelnemers – tien tweetallen
 • Geen voorkennis vereist over de circulaire economie

Hoe meld ik me aan?
Circl geeft voor iedere Business Innovation een Wildcard aan een tweetal. Zij kunnen gratis deelnemen aan de workhop. Wil je in aanmerking komen? Geef je op en vertel in de motivatie over jezelf, jouw organisatie, je motivatie en waar je je in de workshop op wil richten.