English
Maatschappij
di 30 apr 2019, 10.00 - 12.00

Business Masterclass: De zin en onzin van werkgeluk

Filosoof Menno de Bree presenteert vrolijk pessimisme en ontkracht de meest voorkomende adviezen om gelukkig te worden op je werk
Gratis, extern reserveren

'Volg je hart!'
'Doe wat goed voelt!'
'Maak van je passie je werk!'

Onzin, volgens filosoof en FD-columnist Menno de Bree. In een wereld waarin de optimist wordt opgehemeld, pleit de Bree voor een wat donkerder wereldbeeld, want de optimist zal uiteindelijk altijd van een koude kermis thuiskomen. De pessimist wist echter al dat het koud zou zijn. Menno de Bree presenteert het alternatief van vrolijk pessimisme. De vrolijke pessimist is rustig, neemt de dingen zoals ze komen en heeft een diep gevoel voor de absurditeiten en ironieën van het werk en de wereld. Dat loont, zowel in professionele relaties als in professionele besluitvorming.

Voor wie is deze masterclass?
Deze masterclass is bedoeld voor mensen die de realiteit van het werkende leven onder ogen durven te komen. Het is voor de mensen die niet willen dat ze na jaren goed en hard presteren met een burn-out thuis komen te zitten; voor mensen die veel willen bereiken, maar dat wel op een duurzame manier willen doen.

De spreker
Menno de Bree is filosoof en heeft gewerkt als bedrijfsethicus bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 doceert hij filosofie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, waarvoor hij meerdere studentenprijzen ontving. Daarnaast verzorgt Menno de Bree denktrainingen en filosofieworkshops voor professionals en is hij actief als publieksfilosoof. Recent verscheen Het eeuwig tekort, een bundeling van essays en columns die hij elke zaterdag voor het Financieele Dagblad verzorgt.

TSOL x Circl Events
The School of Life heeft de krachten gebundeld met Circl, een nieuw paviljoen op de Zuidas, gebouwd op basis van circulaire principes. Circl is een plek om te leren en inspiratie op te doen. The School of Life organiseert hier maandelijks evenementen voor de persoonlijke ontwikkeling van professionals die werkzaam zijn op de Zuidas en daarbuiten. Deze evenementen zijn compact, inspirerend en praktisch. Ze vinden ’s ochtends plaats, zodat je weer vol energie en met nieuwe ideeën aan de slag kunt.

Aanmelden

Om onze Circl community kennis te laten maken met The School of Life events mogen we vijf kaarten weggeven voor deze masterclass. Zijn de plekken vergeven? Dan kun je ook je ticket bestellen via deze link.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.