ABN AMRO
Open Close
Opening Circl
vr 8 sep 2017, 15.00
Basement

Circl Meet-Up: Sharing mobility

Mobiliteit slim organiseren door samenwerking
Gratis, extern reserveren

Het wordt steeds drukker in Amsterdam en mobiliteit is een belangrijk thema. De Zuidas groeit als werk- en woonomgeving en heeft ook te maken met toenemende verkeersstromen.

Mobiliteit staat al lang als issue op de agenda van de verschillende bedrijven en initiatieven op de Zuidas. Nu de komende jaren gewerkt wordt aan Zuidasdok is de absolute noodzaak om het aantal vervoersbewegingen en het aantal voertuigen te beperken. Daarom zijn er de laatste tijd onder aanvoering van Hello Zuidas en bijvoorbeeld Cyclespace al bijzondere initiatieven gestart om meer van de fiets gebruik te maken. Maar ook wordt intensief gewerkt aan autodeelprogramma’s.

Sharing Mobility is onderdeel van het Circl Meet-Up mini symposium over grote stedelijke vraagstukken betreft mobiliteit, voedsel, vergroening en afval. Met showcases, workshops en openingsfeest.

Programma

15.00 – 15.30 uur: Inleiding door Egbert Fransen en Jan Heijns, Directeur Pakhuis de Zwijger en vijf korte pitches van de sprekers:

  • Finn van Leeuwen – Gemeente Amsterdam
  • Cathelijne Hermans – RHDHV
  • Lee Feldman – Cyclespace
  • Nina van den Berg – Green Businessclub
  • Angela Nijland – Hello Zuidas
  • Huub Dubbeldam – Car2go

15.30 – 16.30 uur: Workshop Sharing Mobility: Welke concrete praktijken gaan wij het komend jaar op de Zuidas realiseren?

16.45 – 17.00 uur: uitreiking Dak Award door moderator Suze Gehem

“Sharing Mobility” is onderdeel van het overkoepelende programma Circl Meet-up op vrijdag 8 september tijdens de openingsweek. De drie onderdelen van Circl Meet-up, Rooftop Revolution, No Food Waste en Sharing Mobility, vinden tegelijkertijd plaats. We sluiten het mini-symposium af met de uitreiking van de Dak Award. Aansluitend start het grote openingsfeest van Circl.