Nederlands
Food & Drinks
Fri 11 Oct 2019

CIRCL’S GOATOBER DINER

Ontdek de lekkere én gezonde eigenschappen van geitenvlees
This event is in English
Free, but reservation required

Oktober staat wederom bij Circl Restaurant in het teken van de bok, de geitenbok om precies te zijn. We genieten met z’n allen steeds meer van geitenkaas, geitenyoghurt en geitenmelk. Maar het vlees van de bokjes is ondergewaardeerd en wordt vaak weggegooid. Daar moet verandering in komen, want het is niet duurzaam om het weg te doen terwijl er heerlijke gerechten mee te maken zijn. Daarom organiseert Circl jaarlijks een Goatober diner tijdens de internationale boktober maand.

Wil je graag een keer geitenvlees proberen? Schuif dan op vrijdag 11 oktober aan voor de tweede editie van het jaarlijks terugkerende GOATOBER diner. Met de spotlight op – je raadt het al – de geitenbok. Ook dit jaar hebben we de eer om chef Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS) te ontvangen als gastchef. Chef Bijdendijk staat bekend om het gebruik van geitenbokkenvlees en Circl’s chef Rudolf Brand om het gebruik van restproducten. Geitenbokken zijn een restproduct van de geitenkaasproductie en daarom slaan zij de handen wederom ineen.

CIRCL’S GOATOBER DINER
11 oktober 2019
69.50
5-gangen diner incl. wijnarrangement
Kies: diner aantal personen 11 oktober 2019 tijdstip naar wens

Waarom Goatober?

Goatober is een internationaal foodfestival, dat heel oktober plaatsvindt, met twee doelen: meer geitenvlees op het menu en alle mannelijke geiten die in het zuivelstelsel zijn geboren, in het voedselsysteem plaatsen.

Nederland kent een rijke historie in de zuivelindustrie. De Nederlandse geitensector groeit mee met de vraag naar geitenkaas, yoghurt en melk. Om de melkproductie bij de geiten op gang te houden, worden er lammetjes geboren. Alleen, in de helft van de tijd is dit een bokje. De geboren bokjes geven geen melk en hebben momenteel weinig tot geen waarde, ondanks dat ze wel geschikt zijn voor het heerlijke vlees. Geitenvlees heeft ten opzichte van andere vleessoorten een lager vetgehalte, minder verzadigde vetten en is laag in calorieën. Daarnaast bevat geitenvlees veel eiwit, ijzer en linolzuur, waardoor ons lichaam minder cholesterol aanmaakt. Hierdoor past dit vlees in een gezond en gevarieerd dieet.

 

Benieuwd naar de diversiteit van geitenvlees en hoe je dit zelf kan bereiden? Kom 11 oktober dineren en ontdek de prachtige smaak van dit Hollandse stukje vlees.


Eerlijk, 100% van Nederlandse bodem en heerlijk!

 

Notificatie:
AdBlocker detected.
By using this kind of software, some parts of this website may not function well.