English
Circulariteit
5 jun 2018 - 7 jun 2018
Event space

E-waste Evolution Days: Dell Diagnose Café

Geef je oude electronica een nieuw leven en leer alles over e-waste!
Gratis, extern reserveren

In onze huishoudens liggen vaak nog veel waardevolle grondstoffen. Verouderde elektronische apparaten zoals laptops en telefoons hebben nog een toekomst. Onderdelen kunnen hergebruikt of gerecycled worden zodat er minder grondstoffen nodig zijn voor de productie van nieuwe laptops. We noemen deze verouderde elektronica e-waste. Op World Environment Day, 5 juni, 6 & 7 juni gaan we aan de slag met e-waste. Tijdens deze E-Waste Evolution Days ontmoet je start-ups en bedrijven die producten ontwerpen om E-waste tegen te gaan en leer je duurzame keuzes te maken op het gebied van elektronica.

ABN AMRO en Circl maken het je makkelijk om verouderde laptops en telefoons in te leveren en hiermee waarde te creëren voor de wereld. Wij geloven in maximaal hergebruik van bestaande grondstoffen zodat we de aarde ontlasten en minder virgin materials gebruiken. Tegelijktertijd vinden we het belangrijk om meer bewustzijn over e-waste te creëren.

Innovaties in de transitie naar circulaire electronica

Het gaat tijdens de E-Waste Evolution Days over veel meer dan e-waste inzamelen. We gaan in gesprek met experts over recyclen, optimaal hergebruiken van elektronica en je leert over de nieuwste e-waste innovaties. Je kunt ook meer te weten komen of refurbished of modulaire electronica en misschien zelf je eerste aanschaf doen die bijdraagt aan een betere wereld.

Dell Diagnose Café 

Op 5,6 & 7  juni organiseren we het Dell Diagnose Cafe, waar je je oude Dell laptop naar toe kunt brengen voor een laatste reanimatiepoging. Je defecte notebook kun je ook laten onderzoeken om te achterhalen of hergebruik tot de mogelijkheden behoort. Als we je laptop ter plekke op de stand kunnen repareren, is het helemaal gratis. Zijn er extra onderdelen nodig, dan ontvang je een indicatie van de kosten en kun je er zelf voor kiezen om het te repareren bij de lokale IT-shop.  Als je e-waste inlevert, wil je wel dat data goed zijn verwijderd. Samen met onze partner Dell zorgen we tijdens de E-Waste Evolution days elektronische apparaten worden geleegd en data netjes verwijderd worden.

Programma

Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je de hele dag  terecht om je oude elektronica in te leveren.

5 , 6  & 7 juni

09.00 – 17.30 uur: Dell Diagnose Café & inleveren oude elektronica

Het circulaire verhaal van Dell

Bij Dell ontwerpen ze producten met een circulaire levencyclus in het achterhoofd, de nadruk ligt op hergebruik, repareren en recyclen. De keuzes voor materialen zijn altijd gebaseerd op deze principes. Zo werken ze bij Dell bijvoorbeeld samen met Closed Loop Plastics. Kunststoffen die zijn teruggewonnen door Dell’s recyclinginspanningen worden gebruikt om nieuwe plasticonderdelen te maken.  Deze kunststoffen hebben een langere levensduur, zorgen voor minder Co2-uitstot en verminderen zelfs de kosten.

Dell heeft ook een UL Environment-gecertificeerd closed-loop-proces ontwikkeld voor het recyclen van goud uit e-waste wat terecht komt in nieuwe moederborden. Dat proces zorgt voor 99% minder schade aan het milieu dan het winnen van maagdelijk goud. De circulaire economie gaat verder dan alleen materiële keuzes. Dell biedt diensten aan waar zo min mogelijk materiaal of hardware aan verbonden is zoals cloudservices.

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.