English
wo 16 mei, 18.30
Circl 0

Fashion Forward #2

Docu Screening The True Cost: wie betaalt de prijs van onze goedkope kleding?
Gratis, extern reserveren

'The True Cost' is een verhaal over kleding. Het gaat over de kleding die we dragen, de mensen die ze maken en de impact die de industrie heeft op onze wereld. De prijs van kleding daalt al decennia lang, terwijl de kosten voor mens en milieu zijn gestegen. De documentaire belicht alle kanten van de modewereld, van modeontwerperster Stella McCartney tot arbeiders in sloppenwijken, en stelt ons de vraag: wie betaalt werkelijk de prijs van onze kleding?

Zonder achtergrond in de mode en gedreven door vragen begon filmmaker Andrew Morgan aan het omvangrijke avontuur om de mondiale modeindustrie in kaart te brengen. Met een crowdfunding campagne haalde hij geld op en reisde voor “The True Cost”naar 25 steden in 13 landen om antwoorden te vinden. Een ongekend project wat de ogen opent voor de verhalen achter onze kleding en de levens van de arbeiders. De documentaire neemt je mee in de desastreuze gevolgen van fast fashion en geeft een beeld van de sociale en ecologische impact van de modeindustrie.

Charlie + Mary

Met een conceptstore in de Pijp in Amsterdam en een agentschap waarmee dit Amsterdamse mode bedrijf 10 True Fashion labels vertegenwoordigd in de Benelux, bewijzen Charlie + Mary al bijna 10 jaar dat je niet hoeft in te leveren op stijl als je kiest voor eerlijk en duurzaam geproduceerde mode. True Fashion is een definitie die Charlie + Mary in het leven hebben geroepen en staat voor mode, geproduceerd met respect voor vakmanschap en het gebruik van duurzame en innovatieve materialen en productiemethoden. Het gaat over de verhalen achter de kleding die we dragen; over de katoenboeren in India of juist dichterbij huis, maar ook de inspiratie van de designer en het DNA van een merk dat True Fashion maakt.

‘Fast’ filmmenu

In Circl restaurant hebben we speciaal voor deze Fashion Forward-avond een speciaal filmmenu: een vegan pita kapsalon en een drankje (bier/wijn/fris) voor €15,-.  Wil je komen eten en gebruik maken van deze aanbieding? Reserveer dan via de reserveringstool op de restaurantpagina of via restaurant@circl.nl o.v.v. filmmenu of bel 020-6282080.

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.