English
ma 28 okt, 16.00 - 18:00 met een aansluitende borrel

Waarom mensen stress krijgen van financien?

Waar komt het vandaan, hoe uit het zich en wat kan je eraan doen?
Gratis, extern reserveren

Geld is een constante in ons leven, of we willen of niet. De waarde is voor iedereen relatief hetzelfde, maar niet iedereen heeft beschikking tot dezelfde hoeveelheden of gaat er hetzelfde mee om. Waarom is het toch zo’n taboe om het daar over te hebben?

We willen meer openheid creëren over geld, doormiddel van herkenning in andermans verhalen en uitleg over waarom mensen doen wat ze doen. Dat het dus eigenlijk heel logisch is dat we soms een fout maken. Zo willen we mensen helpen hun financiële stress te verminderen. Want laten we eerlijk zijn; iedereen ervaart dit wel eens. Of het nu is over die dure december maand, dat nieuwe huis, de boodschappen, etc.

Doormiddel van sprekers die meer weten over ons brein en de relatie tussen financiële stress en de economie willen we maandag 28 oktober de week goed beginnen met een eerlijk gesprek over geld.

Aansluitend willen we, na een introductie van het idee van hetzelfdegeld.nl, samen met jullie actieve ‘money walks’ door het gebouw doen.  Hierbij is het de bedoeling dat we gaan brainstormen over wat wij als bank en als samenleving kunnen doen om financiële stress te verminderen. Met de intentie dat dit event hopelijk ook een mooi begin wordt van een ware community die zich in gaat zetten voor positieve sociale impact.

 

Met in dit programma onder anderen

Programma

16.00 - 16.10 Inloop
16.10 - 16.20 Introductie van de sprekers door de moderator
16.20 - 16.50 Eerste spreker (Witte Hoogendijk)
16.50 - 17.10 Tweede spreker (Piet Rietman)
17.10 - 17.20 Pauze
17.20 - 17.30 Introductie initiatief door product owner (Anouk Hulspas)
17.30 - 17.50 Money Walks langs de quotes en brainstormen
17:50 Plenaire nabespreking en borrel
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.