English
CirculariteitFood & Drinks
ma 23 sep, 16.00 - 18:30
Circl 0

Halvering voedselverspilling in 2030: het bedrijfsleven

Hoe kan jouw bedrijf bijdragen aan de overheidsdoelstelling?
Gratis, extern reserveren

Het halveren van de voedselverspilling door de hele keten is een grote opgave, maar is niet onmogelijk. Overal in de keten zijn ondernemers en consumenten al bezig om voedselverspilling terug te dringen. Maar waar begin je? En wat zijn de verschillende mogelijkheden voor jou als ondernemer om ervoor te zorgen dat de voedselverspilling in 2030 met 50% vermindert?

Jaarlijks wordt er in Nederland per persoon 150 euro aan goed voedsel weggegooid, dat is ongeveer een tiende van wat de gemiddelde Nederlander uitgeeft aan voeding. Meer dan een maand aan eten in de prullenbak in dus. En dat is zonde van het voedsel, maar ook van de grondstoffen, het land, arbeid, en de energie die bij de productie van voedsel komt kijken. Bovendien gaat de productie van voedsel gepaard met de uitstoot van broeikasgassen. Het voorkomen van voedselverspilling is goed voor mens, milieu, en maatschappij. Om die reden heeft Nederland in lijn met de Verenigde Naties zichzelf als doel gesteld om per 2030 de voedselverspilling met 50 procent terug te dringen.

Tijdens deze sessie gaan we dieper in op:

  • Voorbeelden van innovatieve oplossingen die voedselverspilling tegengaan
  • Wat je als bedrijf zelf kan doen om voedselverspilling tegen te gaan

Programma

16.00 - 16.30 Inloop en registratie (o.a. keuze voor workshops)
16.30 - 16.35 Opening
16:35 - 16:40 Interview
16:40 - 17:00 Lezing voedselverspilling
17:00 - 17:15 Inspirerende pitches

3 voorbeelden van innovatieve oplossingen die voedselverspilling tegengaan:

17:15 - 17:40 Paneldiscussie
17:45 - 18:15 Breakout sessies

Hoe kan ik zelf voedselverspilling tegengaan in mijn bedrijf?

Voedselverspilling tegengaan met:
- Workshop #1: Circulair koken
- Workshop #2: Data
- Workshop #3: Circulair horecaconcept

18:20 - 18:30 Wrap-up en afsluiting
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.