woensdag 22 apr 2020

In samenwerking met The Pollinators: Nationale Zaaidag

Hoe we de biodiversiteit in Nederland laten bloeien
Zaaidag biodiversiteit circl pollinators bijen vogels vlinders

Ontwikkeld door

In samenwerking met

ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg

Ons voedsel is voor 75 procent afhankelijk van de bestuiving door bijen en andere insecten. Daarom vinden wij het enorm belangrijk om de biodiversiteit in Nederland stimuleren. Onze tuin, die door Donkergroen en architektenCie is ingericht, staat vol met speciale planten en bloemen die insecten aantrekken. Daarnaast dienen we ook dit jaar weer als Voedselbank voor de bijen. Door zakjes met bloemzaad uit te delen, verbeteren we samen het ecosysteem. En iedereen kan daarbij helpen, ook jij! Wil je weten hoe? Lees dan verder.

De bijen in Nederland verkeren in zwaar weer. Door de afname in bloeiende planten en toename in het gebruik van pesticiden op planten, wordt de leefomgeving van de bij aangetast. Er is voor de bijen te weinig voedsel te vinden om goed te kunnen leven. En dat terwijl de bijen een grote rol spelen in onze eigen voedselvoorziening. Gelukkig kunnen wij er allemaal voor zorgen dat de leefomgeving van de bijen en andere insecten verbeterd worden. Daarom zetten wij ons ook dit jaar weer in voor het herstel van de biodiversiteit.

Op 22 april is het Nationale Zaaidag. Net als vorig jaar werken wij samen met The Pollinators door een Voedselbank voor de Bijen te zijn. Door het uitdelen van zakjes met bloemzaad stimuleren we anderen om meer bloemen in hun tuin of op hun balkon te planten. Met het planten van kleurrijke en onbewerkte bloemen wordt de leefomgeving van de bij namelijk een stuk rijker en meer divers. Op die manier zorgen we ervoor dat biodiversiteit in Nederland hersteld wordt.

Door de huidige omstandigheden is het helaas niet mogelijk om onze zakjes met bloemzaad uit te delen in Circl. Daarom delen we samen met de ABN Amro Foundation de zakjes uit aan de verzorgingstehuizen die bij de ABN Amro Foundation zijn aangesloten. Op die manier zetten we de zorgvragers en zorgmedewerkers extra in het zonnetje.

Wat kan jij doen?

Zelf bijdragen aan de biodiversiteit? Dat kan! Door in jouw eigen tuin of op jouw eigen balkon kleurrijke bloemen te planten, creëer jij een betere leefomgeving voor de bijen. Hoe doe je dat? Over heel Nederland zijn er 1000 voedselbanken voor de bijen verspreid. Vanaf 15 april kun je daar zelf zakjes met bloemzaad ophalen, helemaal gratis! Waar je de voedselbanken kunt vinden, zie je hier. Hoe je het beste de zaadjes kunt planten, vind je hier. Succes!