English
Circulariteit
ma 3 sep 2018, 12.00

Kick-off Plasticdieet

In september gaan we samen afkicken van wegwerpplastic
Gratis, extern reserveren

Een leven zonder plastic is haast ondenkbaar. We gebruiken onbewust bijna dagelijks plastic wegwerpproducten, maar we vergeten de invloed hiervan op ons leven én op de aarde. Circl doet daarom mee met de vierde editie van het Plasticdieet, dat ieder jaar georganiseerd wordt door Opgemärkt. Een maand lang op Plasticdieet betekent dat we nee zeggen tegen alle soorten wegwerpplastic. Geen koffiebekers, plastic tasjes, waterflesjes, wegwerpbestek en rietjes die na 1x in de prullenbak belanden; doe jij met ons mee? Hoe meer mensen meedieëten, hoe groter de impact en des te meer bewustzijn voor dit thema. Tijdens de Kick-Off kom je alles te weten over het Plasticdieet, krijg je tips en tricks en spreken we met experts over de gevolgen van plastic verontreiniging van het zeewater.

Het is hard nodig om in actie te komen, want de feiten liegen er niet om. Elke minuut gebruiken we wereldwijd 1 miljoen plastic tassen. De plasticindustrie is goed voor 8% van de globale olieproductie. Door een maand lang wegwerpplastic te weren draag je bij aan een schonere wereld. Wist je dat we alleen in Nederland al 6,7 miljoen kilo plastic besparen door een eigen flesje mee te nemen?

Voel de positive vibes van impact maken en doe mee aan het enige dieet dat écht leuk is en waar je niet hangry van wordt; het Plasticdieet!

Programma

11:45 – 12:00  Inloop

12:00 – 12:10  Opening en welkom moderator Bahram Sadeghi

12:10 – 12:15  Opgemarkt Introductie Plasticdieet maand

12:15 – 12:35  Plastic Soup Foundation

12:35 – 12:45  Call for action met de Trashpacker – Tijmen Sissing

12:45 – 13:05  Zero-Waste – Jessie Kroon

13:05 – 13:15  Wrap-up en afsluiting

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.