English
CirculariteitWeek van de circulaire economie
ma 14 jan 2019, 15.00 - 17.00

Kick-off: Week van de Circulaire Economie – Onvermijdelijk Circulair

De plastics en verpakkingen van de toekomst; hoe kunnen we met innovaties impact maken?
Gratis, extern reserveren

De officiële Kick-off van de Week van de Circulaire Economie bij Circl staat in het teken van de nieuwste innovaties op het gebied van plastics en verpakkingen. Aan het woord startups, scale-ups en internationale samenwerkingsverbanden die bezig zijn met vernieuwende initiatieven. Allemaal streven met een gezamenlijk doel voor ogen; het plastic probleem oplossen door circulair te produceren, met de inzet van bestaande materialen, en onnodig single use plastics terugdringen. Naast innovatie is hiervoor samenwerking op alle niveaus noodzakelijk. Deze middag is het startpunt om samen te committeren op actie in de verpakkings- en plasticindustrie.

We eindigen het programma met de verkiezing van de twee beste startups op het gebied van circulair verpakken georganiseerd door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Zes finalisten pitchen hun verpakkingsinnovatie, waarna de winnaar door de jury bekend gemaakt wordt! Kortom, een middag vol inspiratie en actiedt! Kortom, een middag vol inspiratie en actie!

Over de verpakkingschallenge

Startups met circulaire verpakkingsideeën hebben moeite om een groot publiek te bereiken of hebben gebrek aan kennis en financiële middelen om hun initiatieven van de grond te krijgen. Het KIDV organiseert de Challenge voor start-ups in circulair verpakken. De zes beste ideeën worden gepitchedtijdens de Kick off van de Week van de Circulaire Economie, waarna de twee winnaars bekend worden gemaakt. De winnaars ontvangen een aanjaagbudget van 25.000,- en inhoudelijke begeleiding om hun innovaties te realiseren.

Meer informatie over het programma en de sprekers volgt!

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.