ma 31 mei 2021
Online
Live vanuit Circl, de lancering van

Week zonder afval!

Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Doe jij ook mee?

In deze week wordt de uitdaging aangegaan zo min mogelijk afval weg te gooien en de afvalberg een stukje te verkleinen. De week is een initiatief van Milieu Centraal en wordt, samen met alle partners, georganiseerd van 31 mei tot en met 6 juni.

Iedereen kan de uitdaging uitgaan en meedoen met de #weekzonderafval. De gedachte achter de actieweek is dat Nederland in 2050 circulair moet zijn. Alleen zo’n doelstelling is vaak moeilijk te duiden en niet alle consumenten kennen het begrip circulaire economie. In Nederland worden we steeds beter in inzamelen en recyclen, maar recycling staat lager op de R-ladder dan bijvoorbeeld refuse, rethink, reduce en repair. Langer gebruik, een tweede leven en anders ontwerpen zijn preventieve maatregelen die grondstoffen en energie besparen. En daar zijn veel inspirerende manieren voor. Via de lancering, de nieuwe podcastserie, diverse media en social kanalen belicht Milieu Centraal elke dag een apart thema en praktische tips voor de consument.

 

Houd deze pagina in de gaten voor de livestream-link!

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.