Colleges & Masterclasses

donderdag 16 feb 2023, 10.00 - 18.00

Masterclass: Leadership for Sustainable Change

Hoe realiseer je succesvolle duurzame verandering binnen je organisatie of in je klantgesprek?
Masterclass-sustainable-leadership

In samenwerking met

circl-logo-zwart

De ontwikkelingen op het gebied van sustainability en duurzaamheid gaan razendsnel. Zowel externe als interne stakeholders hebben toenemende verwachtingen. Verduurzaming en innovatiekracht is belangrijk voor bedrijven en financiele organisaties om succesvol te blijven in deze snel veranderende wereld. Hoewel sustainability bij veel bedrijven in de strategie is opgenomen, is het nog lang niet altijd top-of-mind. Dit maakt de nodige verandering niet eenvoudig, maar zeker niet minder relevant en inspirerend!

Klimaatverandering wordt wereldwijd erkend als het grootste bedrijfsrisico. Verduurzaming is daarom belangrijk voor organisaties om succesvol te blijven. Hoewel sustainability bij veel organisaties in de strategie is opgenomen, is het nog lang niet altijd top-of-mind. Dit maakt de nodige verandering niet eenvoudig, maar zeker niet minder relevant en inspirerend!

In deze Masterclass nemen we je mee in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van sustainability, zoals de EU Green Deal. Vervolgens analyseren we samen de Business Case voor sustainability. Want naast een intrinsieke motivatie en de toenoemende wetgeving zijn er veel andere bedrijfseconomische redenen om als organisatie te gaan verduurzamen.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Recente ontwikkelingen op het gebied van sustainability, waaronder EU Taxonomie, reporting
  • De Business Case van sustainability, 10 argumenten voor verduurzaming van organisaties en bedrijven. Toegelicht met diverse voorbeelden uit de praktijk.
  • Succesfactoren voor impactvolle duurzame verandering
  • Strategisch stakeholder management
  • Je eigen game-changing actieplan!

De Masterclass vindt plaats in een inspirerende leeromgeving, met een enthousiaste groep van professionals. Kennisverrijking, interactie en change management staan hierbij centraal. In deze Masterclass gebruiken we het Impact Leadership Model van the University of Cambridge. We behandelen bewezen succesfactoren voor impactvolle, duurzame verandering. Na deze Masterclass heb je kennis en handvatten om een succesvolle verandering te maken!

Als onderdeel van het Masterclass programma verwelkomen we inspirerende gastsprekers met jarenlange ervaring in sustainable leadership.

Is deze Masterclass iets voor jou?

– Verdiep je kennis op het gebied van sustainability
– Ontdek hoe je een krachtige rol kan spelen binnen jouw organisatie
– Ontwikkel een andere kijk op waarde en waardecreatie
– Ontdek innovatieve, duurzame business modellen.
– Weet welke factoren bijdragen aan successvolle verandering
– Maak kennis met praktische tools voor het maken van impact

Na het volgen van deze Masterclass begrijp je hoe duurzame verandering kan worden versneld. Je rondt de Masterclass af met een persoonlijk game-changing actieplan!

*De SUSC Masterclasses Sustainability zijn ook te vinden binnen de Learning Catalogi van ABN AMRO en Rabobank.

Programma

  • 10:00 - 18:00

    Deze Masterclass bestaat uit een dagprogramma van 10 tot 18 uur, met afsluitend een borrel. We werken met groepen van maximaal 12 personen. Deelnemers komen van diverse bedrijven, banken, adviesbureaus en organisaties.

    We vragen deelnemers voorafgaand te werken aan twee zelfstudie-opdrachten (max 1,5 uur voorbereidingstijd).