ABN AMRO
Open Close
di 27 mrt, 18.30

Meaningful Movie Night: Normal Is Over

Iedere maand een filmvertoning die je raakt
Gratis, extern reserveren

Bij CIRCL zijn we dol op verhalen van veranderaars die de wereld een betere plek maken om te leven en werken. Filmmakers zijn meesters in het vertellen van deze positieve verhalen en wij geven ze graag een podium. In Circl vertonen we elke maand een indrukwekkende film of documentaire die je gezien moet hebben.

De award-winning documentaire ‘Normal is Over’ vertelt op meeslepende wijze hoe we het voortbestaan van onze aarde in gevaar brengen. Uitstervende diersoorten, klimaatverandering, uitgeputte kritische hulpbronnen, filmmaker Renee Scheltema onderzoekt hoe ons economisch en financieel systeem deze gevolgen in de hand werkt en geeft tegelijk oplossingen voor de noodzakelijke veranderingen. In haar reis rond de wereld neemt Renee je mee langs inspirerende denkers die handvaten aanreiken om onze planeet te verbeteren.

In gesprek met prominente experts, economen, maar ook met burgers die zelf het initiatief nemen, laat ze zien wat nu al mogelijk is. Over ecologische landbouw, circulaire architectuur, hernieuwbare energie, bioplastics, social entrepreneurship en méér.  Met ‘Normal is Over’ wil Renée bewustzijn vergroten en over de hele wereld aanzetten tot verandering. Mocht je dit willen ondersteunen kun je een donatie geven aan Making of the Future Foundation.

Making of the Future Foundation
Het organiseren van screenings is het eerste doel van de ‘Making of The Future’ foundation. Deze stichting, met zetels in Amsterdam en in California (USA) wil hiermee fondsen verwerven om projecten gericht op een ‘New Normal’ te steunen. Een aantal oplossingen zoals getoond in de documentaire kunnen daarmee versneld gerealiseerd worden. De Making of The Future Foundation zoekt aansluiting bij partijen die vertoning van de film voor een zo breed mogelijk publiek mogelijk kunnen maken. Met fondswerving en sponsoring moet dat lukken. De stichting heeft voor de VS de 501c3 status en voor Nederland de AMBI status. Donaties zijn daarmee aftrekbaar van de belasting.