Talkshow

woensdag 25 okt, 20.00 - 21.15

Medicijn voor de natuur

Hoe moet de Europese natuurherstelwet in Nederland vorm krijgen?
natuurherstelwet-weiland-sloot-berm-boom
Aanmelden

Gratis toegang

Pakhuis de Zwijger

In samenwerking met

PDZ

In deze aflevering van Biodiversity X Finance gaan we in gesprek over de Natuurherstelwet. We onderzoeken hoe Nederland deze Europese richtlijn kan vertalen naar nationaal beleid.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken op de locatie. Mogelijk is het programma wel later online terug te kijken via circl.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal. Meld je aan.

“De natuur is ziek, de Natuurherstelwet is het medicijn.” Zo beschreef Eurocommisaris Sinkevicius de cruciale Europese wet. Na een heftige debatperiode is deze wet eindelijk aangenomen. Nu is het aan de lidstaten om hun rol op te pakken. Met meerdere interpretatiemogelijkheden voor elke lidstaat, vormt het een politieke uitdaging voor het komende kabinet.

Hoe moet Nederland deze Europese richtlijn vertalen naar nationaal beleid? Waar hebben we speelruimte en hoe vullen we die in? Samen onderzoeken we hoe boeren, natuurorganisaties en burgers samen kunnen werken. En welke cruciale rol heeft de financiële sector in dit verhaal?

Je komt erachter tijdens een nieuwe aflevering van Biodiversity X Finance. Meld je aan!

Biodiversity x Finance
In deze reeks bespreken we met verschillende experts, stakeholders en professionals hoe we biodiversiteit aan financiële belangen kunnen koppelen voor het behoud van een leefbare wereld.
Naar reeks