Nederlands
Food & Drinks
23 Mar 2020 - 27 Mar 2020
Restaurant

Nierstichting Restaurant Driedaagse 2020

Ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet dit event dan in je agenda!
This event is in English
Free, but reservation required

Van 23 tot en met 27 maart serveert Circl een speciaal menu om je vingers bij af te likken. Met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout. Laat je verrassen door culinaire smaaksensaties en reserveer vandaag nog een tafel voor lunch of diner tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse.

Proef de ongezouten waarheid:
minder zout, meer smaak, meer plezier!
Reserveer vandaag nog een tafel voor lunch of diner

Facts & Figures

Het doel van dit smaakevent is om Nederlanders bewuster te maken van hun zoutgebruik.85 Procent van alle Nederlanders krijgt meer zout binnen dan de maximum hoeveelheid van 6 gram per dag die de Gezondheidsraad aanbeveelt. Streven is dus heel Nederland zoutbewuster te maken. Maar liefst 1,7 miljoen mensen hebben chronische nierschade en zout heeft daar een belangrijk aandeel in. De nood is dus hoog! Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse wil de Nierstichting samen met restaurants, bestaande uit gedreven vakmensen, een breed publiek inspireren en laten proeven hoe smaakvol, lekker en puur van smaak minder zout eten is. De gezamenlijkheid van kwalitatieve restaurants vormt tevens een krachtige lobby richting overheid, publiek, branche en markt.

  • Te veel zout is slecht voor je nieren.
  • 85% van alle Nederlanders eet teveel zout.
  • Gemiddeld eten we 9 gram zout  per dag in plaats van de norm van 6 gram. Dit komt neer op 1 kilo per persoon per jaar teveel!
  • Maar liefst 80% van het zout dat mensen binnenkrijgen, komt uit bewerkte voedingsmiddelen.
  • 20% wordt door de consument zelf toegevoegd tijdens het koken of aan tafel.
  • Schijnbare alternatieven zoals zeezout, Himalayazout en Keltisch zout bevatten evenveel natrium als keukenzout en zijn daarmee dus net zo schadelijk.

 

Waarom is minder zout eten noodzakelijk?

Een verlaging van de zoutconsumptie tot maximaal 6 gram
per dag:

  • Helpt bloeddruk verlagen.
  • In 10 jaar 150.000 minder mensen met chronische nierschade.
  • En 250 minder mensen met nierfalen.
  • Jaarlijks 6.000 minder mensen met hart- en vaatziekten en 1.500 minder sterfgevallen.
  • Medicijnen werken beter.

 

Notificatie:
AdBlocker detected.
By using this kind of software, some parts of this website may not function well.