English
za 21 jul 2018, 14.00 - 18.00

Openingsfeest NoordZuidlijn

Bijzondere kennismakingen met de Zuidas
Gratis, extern reserveren

Na 15 jaar aftellen is het zover! Op zondag 22 juli gaat de NoordZuidlijn rijden en om dat te vieren organiseert de Gemeente Amsterdam de dag daarvoor, op 21 juli, een feestje. Iedereen kan op 21 juli tussen 14.00 uur en 21.00 uur gratis ritjes maken met de nieuwe metro. Ook op de acht stations en langs de lijn is het feest, zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd met muziek, theater en tentoonstellingen. Op station Amsterdam Zuid is van alles te beleven en Circl is de startlocatie voor de rondleidingen en expedities. Je kunt bij ons ook de Zuidasdok expositie bezoeken en zo alles te weten te komen over de toekomstplannen met Amsterdam Zuid.

Programma

Wil je bij de primeur beleven en als één van de eersten een ritje maken met de NoordZuidlijn? Inschrijven voor de tijdsblokken is verplicht, meld je aan via deze link en kies je tijdsvak. Het voorlopige programma van de opening Noord/Zuidlijn vind je hier.

Op 21 juli kun je Circl rondleidingen volgen op verschillende tijdstippen, 14.00, 15.45 en 17.30 uur, inschrijving hiervoor volgt. Deze rondleiding is voor iedereen die meer wil weten over het ontstaansverhaal van Circl, circulair bouwen en de transitie naar een nieuwe economie

Rooftopexpeditie
De naam geeft het al weg: tijdens deze expeditie zie je Amsterdam van een heel andere kant. Collectief De Dakdokters -‘Wij maken de stad gezond’- bezoekt samen met hou de drie daken van de gebouwen Circl, Old School en de Boel. Schrijf je in en geniet met een drankje van Amsterdamse vergezichten en laat je informeren over alle ins en outs van deze zogenoemde parkdaken.

Get lost art route
Twaalf kunstwerken zijn zomaar en voor niets te bewonderen in de openbare ruimte van Zuidas. Dit jaar is het thema ‘Code of conduct’  en GET LOST ontwikkelde samen metorganisaties verrassende kunstwerken die hun eigen gedragscode representeren. Heb je altijd al willen weten wat de jonge kunstenaars bewoog of wil je je laten inspireren en verrassen door de werken, dan ben je van harte welkom om deze route te volgen.

Hier kun je je inschrijven!

Tijd: 15:45 – 16:45 uur

Kom alles te weten over project Zuidasdok
Het is één van de grootste en meest besproken bouwprojecten van Nederland: Zuidasdok. De komende 10 jaar worden er onder andere tunnels onder de A10 gerealiseerd, aan het station gebouwd en worden er wegen verbreed. Waar er nog meer aan gewerkt wordt, kom je te weten tijdens deze rondleiding.

Hier kun je je inschrijven!

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.