English
di 16 apr 2019, 15.00 - 17.30 uur
Event space

Paris-proof gebouwen: hoe dan?

Diederik Samsom en andere experts nemen je mee in best practices en innovaties voor het verduurzamen van je (bedrijfs)pand
Gratis, extern reserveren

De aarde warmt op en Nederland heeft een plan om dit tegen te gaan: het klimaatakkoord. In het verlengde van het klimaatakkoord van Parijs vormt het Nederlandse akkoord de stip op de horizon die laat zien waar deze veranderingen toe moeten leiden. Voorlopige prognose: het zal niet meevallen om het doel - 48,7 megaton CO2 minder uitstoot in 2030 - te halen.

Welke impact hebben de plannen uit het klimaatakkoord op de gebouwen waar je woont, werkt en recreëert? In de komende decennia is elk pand een keer aan de beurt. Kortom, iedereen met een pand is aan zet! Ben jij huiseigenaar of heb je (bedrijfs)panden en gaat het klimaat jou aan het hart? Wat nou als het verduurzamen van jouw vastgoed niet alleen een stap in de goede richting van de klimaatdoelen is maar tevens een renderende investering is? Op 16 april praten verschillende experts en ervaringsdeskundigen je bij over wat er op je af komt als je jouw pand wilt verduurzamen. Met welke keuzes krijg je te maken? Wat zijn de laatste technieken? Wat is daar de terugverdientijd van? Wat kun je nu sowieso al met een gerust hart doen? Praat mee en ontdek wat jij kunt doen aan een Paris-proof gebouwde omgeving!

Programma

14:45 uur - Inloop
15:00 uur - Welkom & Inleiding door Mark Beumer
15:10 uur - Diederik Samsom
15:50 uur - Christa Beaufort

Wat is de ambitie van ABN AMRO op het gebied van Paris Proof gebouwen?

16:05 uur - Paul Geurts van Kessel
16:20 uur - Anouk Noordam
16:30 uur - The Student Hotel: innoveren en leren

Met 12 locaties door heel Europa en de wens om uit te breiden naar 65 locaties in de komende vier jaar, heeft The Student Hotel een grote impact op de ecologische en sociale leefomgeving van de steden waar ze zich vestigt. Voeg daar een ambitie aan toe om 10% van de bedrijfsvoering te investeren in het verduurzamen van de wereld, en er ontstaat een interessante combinatie van uitdagingen en kansen.

Deze middag zal Amber Westerborg meer vertellen over hoe en waarom The Student Hotel investeert in het verduurzamen van haar locaties, zowel door middel van innovaties in het gebouw zelf als door het "nudgen" van gedrag van de gebruikers.

Daarnaast wil The Student Hotel graag leren van en samenwerken met gelijkgestemden om de verduurzaming van de vastgoedsector te versnellen. Dit doen zij onder andere in Innovation Lighthouse, waar Anke Kampscheur Partnerships Director is. Zij zal meer vertellen over dit netwerk en de verschillende Living Labs die zij opzetten om innovatieve producten en services binnen vastgoed te testen en te implementeren.

16:45 uur - Q&A met experts

In dit panel nemen de volgende experts deel:

- Suze Gehem

- Lizzy Butink

- Diederik Samsom

17:30 uur - Afsluiting & Borrel
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.