wo 13 mrt 2019, 14.00
CIRCL - Event Space

Tour de Art

Kunstrondleiding: ontdek de bijzondere verhalen achter de werken
Gratis toegang

In Circl heeft kunst een verbindende en inspirerende rol. Kunst is voortdurend in beweging. Kunstenaars weten onconventionele verbindingen te leggen, durven te dromen en voelen als seismografen van onze tijd eerder aan wat er in de wereld speelt. Een vooruitziende blik en een vrije manier van denken liggen aan de basis van de circulaire economie.

In de basement van Circl wordt werk uit de ABN AMRO-kunst en historische collectie tentoongesteld. In deze presentatie is werk van jong en aankomend talent gecombineerd met dat van bekende, meer gevestigde kunstenaars. De keuze van de werken is losjes gegroepeerd rondom het thema ‘circulariteit’ en de voortdurende spanning tussen natuur en cultuur.

De opstelling wordt gecombineerd met verschillende objecten uit het bankverleden die op een creatieve manier zijn ingezet, of gerecycled, geheel in lijn met de duurzame uitgangspunten van Circl: tot balies omgevormde tombstones of archiefkisten, historische aandelen als wandversiering of oude gevelletters met een nieuwe boodschap.

Circl.ART

Van 23 januari 2019 t/m 15 maart 2019 is de tentoonstelling Artist Impression te zien in Circl.ART. Portretfotograaf Koos Breukel (Den Haag, 1962) wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar mensen. In zijn studio in Amsterdam ‒ en op locatie ‒ portretteert hij de meest uiteenlopende figuren, van vrienden, familie en collega’s tot politici en buurtbewoners. Breukel heeft daarbij een fascinatie voor kunstenaarsportretten. Van die portretten wordt nu in Circl.ART een selectie tentoongesteld, van zowel nationale als internationale kunstenaars. Breukels fascinatie voor kunstenaars loopt als een rode draad door zijn werk en ontstond vanuit zijn nieuwsgierigheid naar de mens achter een kunstwerk. Kun je aan het portret van een kunstenaar iets aflezen over zijn of haar werk? Beïnvloedt het portret van de kunstenaar de manier waarop je naar het werk kijkt?

 We verzamelen bij de balie op de begane grond in Circl. De kunstrondleiding duurt ongeveer een uur en is op verschillende data te volgen, kijk in de agenda voor de andere dagen.
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.