wo 24 apr 2019, 14.00
Event space

Tour de Art

Kunstrondleiding: ontdek de bijzondere verhalen achter de werken
Gratis, extern reserveren

In Circl heeft kunst een verbindende en inspirerende rol. Kunst is voortdurend in beweging. Kunstenaars weten onconventionele verbindingen te leggen, durven te dromen en voelen als seismografen van onze tijd eerder aan wat er in de wereld speelt. Een vooruitziende blik en een vrije manier van denken liggen aan de basis van de circulaire economie.

In de basement van Circl wordt werk uit de ABN AMRO-kunst en historische collectie tentoongesteld. In deze presentatie is werk van jong en aankomend talent gecombineerd met dat van bekende, meer gevestigde kunstenaars. De keuze van de werken is losjes gegroepeerd rondom het thema ‘circulariteit’ en de voortdurende spanning tussen natuur en cultuur.

De opstelling wordt gecombineerd met verschillende objecten uit het bankverleden die op een creatieve manier zijn ingezet, of gerecycled, geheel in lijn met de duurzame uitgangspunten van Circl: tot balies omgevormde tombstones of archiefkisten, historische aandelen als wandversiering of oude gevelletters met een nieuwe boodschap.

Circl.ART – Eleven Women

De achtste winnaar van de ABN AMRO kunstprijs, Helen Verhoeven, presenteert haar werk in de Hermitage Amsterdam en in Circl. De jury van de ABN AMRO Kunstprijs koos met Helen Verhoeven voor ‘een kunstenaar die onderhuidse emoties en actuele maatschappelijke dilemma’s verbindt met klassieke, historische en kunsthistorische iconografie’. Voor de collectie Schamerkat, te zien in de Hermitage, maakte Verhoeven tientallen nieuwe werken en reageert op de huidige jubileumtentoonstelling De schatkamer! met topstukken uit de collecties van de Hermitage St.-Petersburg.

In Circl.ART is een tweede presentatie van Verhoeven te zien, getiteld Eleven Women. Daarin toont ze het veranderlijke beeld van de vrouw die afwisselend dader en slachtoffer is, maar ook lustobject, verleidster, moeder en madonna. In Verhoevens schilderijen, zijn de grenzen diffuus. Met deze presentatie bekijkt ze het klassieke en universele thema van het beeld van de vrouw vanuit een nieuw perspectief. Eleven Women is te zien in Circl.ART,tot en met 23 mei 2019.

 We verzamelen bij de balie op de begane grond in Circl. De kunstrondleiding duurt ongeveer een uur en is op verschillende data te volgen, kijk in de agenda voor de andere dagen.
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.