ABN AMRO
Open Close
Maatschappij
di 12 dec 2017, 18.30
Event space

Wegens succes herhaald: Sneak preview De Wilde Stad

De Amsterdamse natuur in beeld
Gratis, extern reserveren

Van de makers van de succesvolle natuurfilm Nieuwe Wildernis komt een nieuwe bioscoopfilm uit: De Wilde Stad. Een meeslepend verhaal vol natuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier. Hoofdrolspelers in de film zijn dit keer geen mensen, maar de ongeziene inwoners van de stad: de wilde dieren. De film brengt de natuur van de stad in beeld en is tegelijkertijd ook een ode aan Amsterdam. Op 5 februari 2018 gaat De Wilde Stad in première. Na een succesvolle en uitverkochte sneak preview, tonen we graag deze prachtige film nogmaals.

De film schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van, de vaak door de mens onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten die de stad bevolken. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke om in te leven als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. In de film zit ook een link met de Zuidas. Onze eigen slechtvalk, die woonachtig is in de ABN AMRO toren, is één van de hoofdrolspelers.

Movie Night Menu
Voor de film nog even wat lekkers eten? In ons restaurant kun je van 17.30 tot 18.30 uur terecht voor een speciaal filmmenu: een Circl witte bonenburger, kleine salade en een drankje voor 15 euro per persoon.