English

Privé: 16 oktober – GOATOBER diner met gastchef JORIS BIJDENDIJK

Ontdek de lekkere én gezonde eigenschappen van geitenbokjesvlees
Circl restaurant
20 september 2018

Restaurant Circl, onder leiding van chef Rudolf Brand, heeft chef Joris Bijdendijk (RIJKS) uitgenodigd als gastchef op 16 oktober voor de eerste editie van het jaarlijks terugkerende GOATOBER diner waarin de geitenbok centraal staat.

Chef Bijdendijk staat bekend om het gebruik van geitenbokkenvlees en chef Brand om het gebruik van restproducten. Geitenbokken zijn een restproduct van de geitenkaasproductie en daarom slaan zij de handen ineen. Het vlees van geitenbokjes is heerlijk op verschillende manieren te bereiden en het is zonde dat van de 70.000 geitenbokjes die in Nederland worden geboren nog geen 2% in onze voedselketen belanden.

 

Dinsdag 16 oktober 2018
5-gangen GOATOBER menu met begeleidende wijnen voor € 69,50
Reserveren kan telefonisch via 020 628 20 80 of mail naar restaurant@circl.nl

 

Geitenbok
In Nederland eten we steeds meer geitenkaas. Voor die kaas zijn geitenmoeders nodig die melk geven en om de melkproductie op gang te houden, worden er lammetjes geboren. Alleen, in de helft van de tijd is dit een bokje. Omdat geitenbokken geen melk geven, hebben ze momenteel weinig tot geen waarde.

De 70.000 bokjes die jaarlijks worden geboren zijn de klos, omdat bijna niemand in Nederland ze wil eten. En dat, terwijl geitenvlees één van de meest gegeten en gewaardeerde vleessoorten ter wereld is!

Door bokjesvlees op 16 oktober op het menu te zetten, zorgen chefs Bijdendijk en Brand er voor dat bokjes op de boerderij kunnen opgroeien en een beter leven krijgen. Daarnaast hopen ze de geitenbok een definitieve plek op het Nederlandse bord te geven.

 

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.