Podcast

Circl podcast: innovatieve oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan?

De helft minder voedsel verspillen voor 2030. Dat is het doel van de Nederlandse overheid.

Geplaatst op 22 oktober 2019

Op Prinsjesdag werd bekend dat daar de komende jaren 7 miljoen euro extra voor wordt vrijgemaakt. Met dit geld worden bewustwording en financiële mogelijkheden gecreëerd voor ondernemers, bijvoorbeeld in de horeca. Over innovatieve oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan, gaat onze nieuwe Circl podcast.

Want bij ondernemers valt een hoop winst te behalen: uit onderzoek in negentien landen* blijkt dat restaurants op iedere geïnvesteerde euro tegen voedselverspilling 8 euro kunnen terugverdienen. Voor bedrijfscateraars levert dit zelfs 25 euro per geïnvesteerde euro op.

In deze podcast gaan we in op dit onderwerp. Met o.a. ABN AMRO, de Universiteit Wageningen, Instock, Too Good to Go en McDonalds gaan we in gesprek. Wat zijn voorbeelden van innovatieve oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan? En hoe kun je deze als ondernemer zélf toepassen?

Benieuwd hoe jij kan bijdragen aan een wereld waarin we 50 procent minder voedsel verspillen én je tegelijkertijd waarde creëert voor jouw bedrijf? Klik hier om de podcast te beluisteren.

*Bron