English

Circulair Café: zo maak je de cocktail

En de leukste feitjes uit de pubquiz op een rij

Als je vrijdag niet in de rooftopbar was, heb je wat gemist: het eerste Circulair Café. De rooftop stond vol stamgasten die vanaf het eerste uur in Circl te vinden zijn en ook dat is zeer circulair: gezellige mensen keren altijd terug. Bij deze eerste editie stonden Jan Raes (Sustainability Advisor) en Hein Brekelmans (Hoofd Sustainable Finance Desk) achter de bar.

Circular Cucumber Dreams

Naast de professionele staf van de Circl Rooftopbar waren er twee nieuwkomers achter de bar: Hein en Jan, de hosts van de avond. De kersverse barmannen kregen een stoomcursus cocktail shaken van CIRCL barvrouw Thida. De circulaire cocktails, bedacht door cocktail designer Orkun, vielen goed in de smaak en vlogen als warme broodjes over de toonbank. De basis van de cocktail, Circular Cucumber Dreams, is gin. Barman Orkun leefde zich uit en brengt de gin op smaak met een infuus van geredde komkommers van Instock. Een ander secret ingredient is de ‘geredde’  vlierbloesemsiroop van Potverdorie, een bedrijf wat op verantwoorde manier jam en gelei maakt Deze vlierbloesemsiroop had de oorspronkelijke bestemming om gelei te worden, die mislukte, en zo kwam het bij Circl terecht.

Het recept voor de overheerlijke cocktail (Right to Copy!)

  • 50 ml. Gin met komkommer infuus
  • 40 ml. vlierbloesemsiroop
  • 20 ml. limoensap
  • handje vol ijsblokjes

Schenk de ingrediënten in de cocktailbeker en shake tot je handen ijskoud zijn. Giet het vervolgens met een strainer in een cocktailglas en voeg de komkommerschijfjes toe.

Flink aanpoten bij de circulaire pubquiz

De circulaire pubquiz werd nipt gewonnen door het team van CIRCL zelf: Malu Hilverink en Rose-Ann Lum Chou. Ruimhartig als ze zijn, werden de prijzen door de nummer 1 gedeeld met de nummers 2 en 3 van de circulaire pubquiz. Voor deze eerste editie waren er voldoende troostprijzen, dus ongeveer alle deelnemers gingen naar huis met een prijs. De quiz zat vol feitjes en weetjes. De leukste zetten we voor je op een rijtje.

  • Bij MacDonalds in Zweden kun je met Cash, Cards en ook Cans (10 lege blikjes)  betalen voor je hamburger.
  • De omwenteling van de grootste windmolen ter wereld (wieken van 80 meter) levert 28 uur stroom op voor een gemiddeld Nederland gezin.
  • Voor de productie van katoen, over een periode van 3,5 jaar, wordt een volume gelijk aan de Middellandse Zee aan water gebruikt

 

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.