English

Corona Reset #1: in gesprek met Dirk Bezemer

Kijk hier de eerste aflevering van de 'Corona Reset' webinarreeks terug.

Hoe ziet de wereld er in 2045 uit? Wat is er dan veranderd? Hoe leven we dan? Dirk Bezemer, Hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen schetste hiervoor een vergezicht in de Groene Amsterdammer waarbij een groene, innovatieve en inclusieve economie centraal staat. In de eerste aflevering van de Circl webinarreeks ‘Corona Reset’ legt Dirk uit waarom er eigenlijk verandering nodig is in onze huidige samenleving en economie, en hoe de coronacrisis daar een rol in speelt.

De coronacrisis opent de mogelijkheid om onze maatschappij radicaal anders in te richten, iets wat volgens Dirk al heel lang nodig is. Maar er is veel voor nodig om deze verandering nu kracht bij te zetten. En deze veranderingen roepen veel vragen op. Hoe zorg je voor een eerlijke schuldenreset? Hebben ondernemingen in de post-corona fase wel voldoende tijd en geld om duurzamer te worden? Hoe draagt een algemeen basisinkomen bij aan een betere economie? Moeten er eisen op basis van duurzaamheid gesteld worden aan noodsteun? Programmamaker Yvonne Lang en Celine Pessers van de Sustainable Finance Desk vragen het allemaal aan Dirk. Kijk de webinar hieronder terug.

 

Corona Reset

In deze splinternieuwe webinarreeks gaan we in gesprek met frisse nieuwe denkers, visionairs en eigentijdse profeten over het inrichten van een nieuw tijdperk. Hoe willen we zelf dat onze post-corona samenleving eruit gaat zien? Welke economie hebben we daarvoor nodig, en wat is de rol van de overheid, ons belastingstelsel en de financiële sector? En waar liggen nú – ondanks alle uitdagingen – kansen om de eerste stappen in die richting te zetten?

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.