English

Corona Reset #2: in gesprek met Michel Scholte

Kijk hier de tweede aflevering van de 'Corona Reset' webinarreeks terug.

Is de coronacrisis diep genoeg om een reset te realiseren? Volgens Michel Scholte, directeur van Impact Institute, is deze situatie hét momentum voor verandering. In de Circl webinarreeks ‘Corona Reset’ legt hij uit hoe transparantie over impact de wederopbouw van onze economie aanspoort.

Sinds het begin van de coronatijd is de roep om een duurzame wederopbouw luid te horen. De politiek geeft geen gehoor en rolt noodhulp uit zonder duurzame voorwaarden. De focus ligt op het overeind houden van de economie. Maar wie betaalt straks de financiële en natuurlijke rekening?

Om dit te beantwoorden moet volgens Michel de impact van bedrijven transparant zijn. In deze webinar onthult hij hoe je in kaart brengt wat een organisatie bijdraagt aan de samenleving. Wie profiteert en wie pakt de rekening? Hein Brekelmans, Head Sustainable Finance Desk bij ABN AMRO  en het publiek vragen hem het hemd van het lijf.

Corona Reset

In deze splinternieuwe webinarreeks gaan we in gesprek met frisse nieuwe denkers, visionairs en eigentijdse profeten over het inrichten van een nieuw tijdperk. Hoe willen we zelf dat onze post-corona samenleving eruit gaat zien? Welke economie hebben we daarvoor nodig, en wat is de rol van de overheid, ons belastingstelsel en de financiële sector? En waar liggen nú – ondanks alle uitdagingen – kansen om de eerste stappen in die richting te zetten?

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.