English

De aarde zoekt dringend nieuwe leden, doe je mee?

Lotte de Groot
2 november 2020

Wat hebben een kilo koffiebonen, twee flessen olijfolie en een lidmaatschap bij Omroep Groen met elkaar gemeen? Ze kosten allemaal minder dan een tientje. Nog nooit van Omroep Groen gehoord? Deze nieuwe tv- en radiozender is in oktober begonnen met hun campagne: ‘De aarde zoekt leden’. Want volgens Omroep Groen heeft onze planeet maar één ding nodig om klimaatverandering tegen te gaan: aandacht. Dus wil je voor een klein bedrag iets groots doen? Voor een eenmalige bijdrage van €7,50 word je al lid van de omroep en help je ze een plek in de het publieke omroepbestel te veroveren. Hard nodig, want onze planeet heeft aan het eind van dit jaar minstens 50.000 leden nodig. Circl doet in ieder geval mee en jij waarschijnlijk ook, na het lezen van dit artikel!

Omroep voor de aarde
Circl is er een groot voorstander van om het belang van verduurzaming bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. En dat is precies wat Omroep Groen doet. Opwarming van de aarde, verzuring van oceaanwater, stijging van de zeespiegel en uitputting van landbouwgrond: het gebeurt terwijl je dit leest. ‘Het is wel duidelijk dat de aarde nú aandacht verdient.’ Oprichter Taco Zimmerman legt uit waarom een groene omroep écht nodig is. ‘We hebben tien jaar om klimaatverandering een halt toe te roepen. Het is een van de grootste vraagstukken van deze tijd dus. Maar dit thema zie je nu alleen versnipperd voorbijkomen op de Publieke Omroep. Wij maken er een verhaal van, zodat de boodschap beter overkomt.’

Geen abstract geklets, maar duidelijke taal
Dat deze boodschap niet altijd makkelijk over te brengen is, weten we bij Circl maar al te goed. Daarom focust Circl zich op de praktijk: we helpen iedereen die ‘iets’ met duurzaamheid wil doen, met concrete en actiegerichte stappen. De transitie naar een circulaire wereld brengt namelijk ook veel kansen met zich mee. ‘Precies!’ Omroep Groen wil ook af van vage termen en onduidelijkheid, vertelt Taco. ‘We brengen abstracte concepten als duurzaamheid, klimaatverandering en biodiversiteit terug naar een alledaags niveau. Zodat elke Nederlander het begrijpt, zich erin herkent én snapt hoe ze kunnen helpen.’

Samen vechten tegen klimaatverandering
Om al die Nederlanders te bereiken, heeft Omroep Groen een indrukwekkend leger van ambassadeurs verzameld. Zo werken ze samen met schrijver Jan Terlouw, actrice Thekla Reuten, duurzaam ondernemer Maurits Groen, acteur Niek Roozen en Falafval-oprichter Ayuk Bakia. En natuurlijk krijgt Omroep Groen ook de onvoorwaardelijke steun van Circl.

Wat jij kunt doen
Vind jij ook dat de aarde meer aandacht verdient? Schrijf je dan hier in bij Omroep Groen. Voor €7,50 sluit je een eenmalig of doorlopend lidmaatschap af. Wat je daarvoor terugkrijgt: toegang tot exclusieve evenementen en interessante radio, tv en streamingdiensten. Bovendien mag je meedenken over toekomstige programmaformats en kun je je aanmelden voor de vierjaarlijkse nieuwsbrief met de laatste ins en outs op duurzaam gebied. Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in want de deadline voor inschrijven ligt op 31 december.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.