Podcast -De Speer- Alle Afleveringen

In gesprek met social entrepreneurs over de vraag: Hoe word je eigenlijk wereldverbeteraar?
Yvonne Lang
30 november 2022

Kun jij ook een lichtpuntje gebruiken nu de donkere tijd van het jaar weer begint? Wij in ieder geval wel. Daarom maakten wij een nieuwe podcast reeks met sociaal ondernemers, want die hebben een ding met elkaar gemeen: ze hebben allemaal een inspirerend verhaal. Luister de podcasts onderaan de pagina.

Spring naar de podcasts

In “De Speer” hoor je wekelijks wat social entrepreneurs doen en wat hen drijft. Je krijgt antwoord op de vraag: Hoe word je eigenlijk wereldverbeteraar en, ook belangrijk in deze tijd, hoe hou je dit vol?

“De Speer” is een ode aan Ray Anderson, de oprichter van Interface die zich tijdens het lezen van een boek met schrik realiseerde hoe het bedrijfsleven bijdraagt aan de verwoesting van onze planeet. In een interview zei hij later dat dit het moment was dat hij besloot zijn eigen bedrijf radicaal te veranderen van een puur commerciële focus, naar een duurzamere, circulaire versie. In deze reeks onderzoekt Kees Klomp, hoogleraar Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam samen met sociaal ondernemers wat hun “Speer-moment” was, wat hun raakt.

Leuk detail: Tijdens het luisteren word je onderdeel van een onderzoek dat écht gaande is. Samen met zijn collega’s aan de Hogeschool probeert Kees te achterhalen hoe gedragsverandering werkt. Dit met als doel om studenten, die in de toekomst het verschil kunnen maken, te stimuleren om zich in te zetten voor de nieuwe economie.

Dus pak een kopje thee en plof op de bank of bak een paar lekkere koekjes tijdens het luisteren van deze nieuwe podcast reeks.

Deze podcast in een co-creatie van CIRCL met het lectoraat Betekeniseconomie van Kenniscentrum Business Innovation van de Hogeschool Rotterdam.

Reageer op dit artikel
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.