TERUGKIJKEN: Hoe de politiek middels circulair aanbestedingsbeleid haar stuurkracht kan gebruiken om bedrijven te stimuleren tot verduurzaming

Een programma van de Week van de Circulaire Economie bij Circl
Lotte de Groot
16 februari 2021

Jaarlijks heeft de overheid zo’n 70 miljard beschikbaar voor aanbestedingen. Wat nou als zij dit bedrag duurzaam of circulair uitgeven? Bedrijven en ondernemers krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen op duurzaamheid. Met een duidelijke vraag en opdracht van de overheid weten bedrijven waarin zij moeten investeren. Zo kunnen zij helpen om grondstoffen- en energietransitie te helpen versnellen. Tijdens de Week van de Circulaire Economie deelden vier experts van de overheid en uit het bedrijfsleven hun inzichten over het verduurzamen van het inkoopproces tijdens de ‘’Expert sessie: Circulaire aanbestedingen’’.

Maar hoe gaat de overheid aanbestedingen in de toekomst inrichten? En wat zou dat betekenen voor bedrijven? En wat betekent een circulaire aanbesteding in de praktijk? Aan de hand van een specifiek inkooptraject, laten wij dit zien. Bekijk hieronder de sessie terug.

Kijktijd: 1:03 uur

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.