English

Meer bos voor een groene wereld

We sparen dit jaar voor 1125 Circl bomen!

Wist je dat twee bomen een ton aan CO2 compenseren? Bossen zuiveren de lucht, gaan uitdroging en erosie tegen door regulatie van de regen kringloop en 80% van de dier- en plantsoorten zijn afhankelijk van bomen. Kortom, bomen zijn onmisbaar voor een gezonde aarde. Om deze reden werken we sinds kort samen met Trees For All.

We geloven in de nieuwe circulaire economie die ervoor zal zorgen dat onze aarde leefbaar blijft. Daarom zetten wij ons bij Circl dagelijks in voor het minimaliseren van energieverbruik en daarmee een positieve footprint. In het gebouw hebben we gekozen voor duurzame energieoplossingen zoals een warmtepomp, PCM-materialen, gelijkstroom en zonnepanelen. Toch zijn er situaties dat we extra stroom nodig hebben, bijvoorbeeld als onze gasten grote evenementen organiseren. Dit betekent dat we niet genoeg hebben aan onze eigen energievoorzieningen.

Iedere euro die onze gasten betalen voor deze extra energievoorzieningen gaat naar Trees For All, een stichting die wereldwijd duurzame bosprojecten realiseert. Deze stichting plant niet alleen meer bomen, maar helpt ook de lokale bevolking met duurzame landbouwkennis en training. Alle projecten van Trees For All dragen bij aan een beter klimaat. en hebben een ecologische,  economische en sociale meerwaarde voor de samenleving.

1,2, Tree

Wij hebben gekozen voor het project van 1,2, Tree om niet alleen lokaal, maar ook mondiaal impact te maken. Met iedere 10 euro, planten we twee bomen. Eén dichtbij en één in de tropen.

Ons doel is om in 2018 samen 1/4 hectare bos, oftewel 1125 bomen, te planten!

Trees For All plant zelf alle bomen in Nederland en samen met Staatsbosbeheer & Stichting Nationale Boomfeestdag zorgen ze voor duurzaam bosbeheer. Sinds 2011 zijn er al bossen gerealiseerd in Venneperhout, Bentwoud, Waalbos en Park21. In Bolivia werkt Trees For All met lokale partners en krijgt de lokale bevolking training om de bossen duurzaam te onderhouden. In de tropen verdienen plaatselijke boeren geld met het kappen van bomen, Trees For All helpt met alternatieve inkomsten.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.