English

Podcast: De stad als bron van circulariteit

Sublime FM sprak ondernemers en experts tijdens WeMakeThe.City

Onze steden worden steeds drukker en misschien wel minder leefbaar, terwijl er tegelijkertijd meer behoefte is aan groen en er steeds meer duurzame initiatieven op lokaal niveau ontstaan. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Wie maken de circulaire stad en hoe gaan ze dat doen? Sublime.FM was bij het WeMakeThe.City weekend in Circl en ging op zoek naar antwoorden. Op de Maker Market – Circl Edition spraken ze met ondernemers en experts die zich inzetten voor positieve verandering in de stad en daarbuiten.

Zo sprak Sublime.FM met Bammetjesbier, die van overgebleven brood bier maken. Wist je dat we  per minuut zo’n 700 broden verspillen in ons kikkerlandje? En dat de Oerhollandse aardappel en brood de grootste voedselreststromen in Nederland zijn? Bammetjesbier redt zoveel mogelijk brood van de vuilnisbak en maakt van het afvalproduct uit hun eigen bierbrouwerij zelfs granola.

Matthias van den Berg, Amstelhoveniers, kweekt groenten in een high-tech kas bovenop het QO hotel. Hij gelooft in een groene stad en denkt dat moestuinen en stadstuinen de komende jaren alleen maar populair worden. “Gelukkig beseffen mensen steeds meer dat we groen om ons heen nodig hebben en dat ook werken in groen een positief effect heeft.”

Luister de podcast via onderstaande link op Youtube.

Nog meer inspiratie?

Via deze link vind je 8 podcasts over stedelijke vraagstukken en de steden van de toekomst. In deze podcast kom je te weten hoe Google circulaire initiatieven toepast in hun bedrijfsmodel.

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.