English

Primeur in Circl: koffiecorner met gebaarista

Koffie bestellen in stilte

Op donderdag 1 februari om 12.00 uur opent de Sign Language Coffee Corner haar deuren bij ons in Circl.  Wij hebben een primeur: het is de eerste koffiecorner bij een groot Nederlands bedrijf waar alleen dove barista’s werken en waar je uitsluitend in gebarentaal kunt bestellen.

Beheers je geen gebarentaal? Geen nood,  je kunt ter plekke gebruik maken van een scherm met korte, geluidloze videofilmpjes. Daarmee leer je in enkele seconden hoe je een espresso of een cappuccino in gebarentaal kunt bestellen. De filmpjes zijn ook te bekijken op deze website. Nadat je je bestelling hebt gedaan bereidt de barista je ambachtelijke koffie.

De Sign Language Coffeebar in Amsterdam verzorgt trainingen speciaal voor gemotiveerde doven die graag aan de slag willen als barista. Sandra Ballij, initiatiefnemer Ctalents: “Het is echt fantastisch om te zien dat ons gedachtengoed van duurzame inclusiviteit en het juist inzetten van de talenten van zintuiglijk uitgedaagden ook opgepikt wordt door een groot bedrijf zoals ABN AMRO.”

Binnenkort zijn we niet meer de enige met deze unieke coffeecorner. ABN AMRO gaat het concept van de ‘gebaarista’s’ in samenwerking met Ctalents landelijk uitrollen voor de grotere kantoren. Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO: “Voor ons is dit weer een mooie stap richting een nog inclusievere bank en hopelijk zullen anderen ons voorbeeld volgen. Dit is iets waar je niet te lang over moet praten, je moet het gewoon doen.”

Op werkdagen kun je van 8.30 uur tot 16.00 uur terecht in de Circl basement voor je dagelijkse caffeine boost!

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.