TERUGKIJKEN: CIRCL College Tour #25 | Gaan Bankiers de Wereld Redden?

Op ontdekking naar de rol van financials in het verduurzamen van de economie
Lotte de Groot
30 juni 2021

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst. 

 

Met in deze editie: Marleen Janssen Groesbeek

De nieuwe Europese wetgeving voor de financiële sector en de transparantierichtlijn legt veel verantwoordelijkheid bij de financials, in het bijzonder bij de bankiers, beleggers en accountants, voor het verduurzamen van de Europese economie. Zij moeten weten of leningen en investeringen een positieve impact hebben op onze toekomst en die van toekomstige generaties. En de klanten die een negatieve impact hebben, moeten opgevoed worden of afscheid van genomen worden. Daarmee wordt duurzaamheid een belangrijk onderdeel van compliance en risicomanagement. Waarom hebben de financials die rol gekregen? En wat betekent dat?

Ben je benieuwd naar Marleen Janssen Groesbeek haar visie op de rol van financials in het verduurzamen van de economie? Meld je dan snel aan voor het volgende college!

 

Kijktijd:65 minuten

 

 

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.
×

Ter informatie:
Op dinsdag 29 november is Circl de hele dag niet open in verband met een besloten event. We heten je graag op woensdag weer welkom!