TERUGKIJKEN: Energy Transition Thursday #16 | Aquathermie

Verdienmodellen op de Snijtafel
Maurice van de Wege
19 november 2021

Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Deze aflevering hebben we het over aquathermie.

Aquathermie is een verzamelnaam voor het winnen van duurzame warmte én koude uit oppervlaktewater, afvalwater en drinkwater, en wordt al zo’n 15 jaar in Nederland toegepast, maar hoe kan het gebruik hiervan worden opgeschaald?

In de aflevering van 18 november besprak Arnold Mulder (Sector Banker Energy ABN AMRO) in het Floating Office Rotterdam deze vraag met 4 experts:

  • Dick van Harlingen, Ingenieur VHGM
  • Carla Kranenborg-van Eerd, Netwerk Aquathermie
  • Léone Klapwijk, Juriste, partner Van Doorne
  • Khalid Sheikh, InvestNL

Bekijk aflevering #16 over aquathermie:

Kijktijd: 58 min.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.
×

Ter informatie:
Op dinsdag 29 november is Circl de hele dag niet open in verband met een besloten event. We heten je graag op woensdag weer welkom!