English

Verklein je FOODprint met deze 4 apps

Dé lifehacks tegen voedselverspilling

We gebruiken tegenwoordig apps voor alles: om vliegtickets te boeken, een festivalterrein te verkennen of om eten te bestellen. Er zijn tegenwoordig steeds meer apps die je helpen om een positieve impact te maken, zoals voedselverspilling tegengaan. Dat is dan ook hard nodig. In 2017 gooiden we per persoon ruim 41 kilo eten per jaar weg en in totaal verdwijnt 1/3 van al het voedsel in de afvalbak. (bron: Voedingscentrum)

Team Circl is fan van apps waarbij je onverkocht producten of left-overs kunt kopen en ophalen bij restaurants, supermarkten of huishoudens. Een win-win situatie, prima voedsel krijgt een goede bestemming in plaats van de afvalbak! Wij delen hieronder onze favorieten met jou.

Via deze app kun je overtollig eten kopen van restaurants, bakkerijen en supermarkten tegen een gereduceerde prijs. Je bestelt en betaalt via de app en haalt het eten op in de winkel. Too Good to Go heeft als missie een ​​wereld te creëren waarin geproduceerd eten ook op een bord belandt.

NoFoodWasted maakt van voedselverspilling een keuze. Dit doen ze onder andere door de app Afgeprijsd: deze app laat in één oogopslag zien welke producten in jouw dichstbijzijnde supermarkt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en dus in de aanbieding zijn. Door dit inzichtelijk te maken stimuleer je de vraag naar deze producten en gaan we samen de strijd aan tegen voedselverspilling.

Met deze app vind je maaltijden die anders verspild worden en zo red je de wereld maaltijd voor maaltijd. De beste manier om van lekker restaurant eten te genieten terwijl je geld, tijd en de wereld spaart.  Wereldwijd zijn al zo’n 1.900 restaurants aangesloten bij de ResQ club.

We kennen het allemaal wel, je kookt vaak veel teveel. Met de app Thuisafgehaald kun je in heel Nederland maaltijden met je buurtgenoten delen. Je geniet van elkaars kookkunsten én leert gelijk je buur kennen. Dit initiatief past goed in de sharing economy die onze samenleving socialer en duurzamer maakt.

Ontdek de smaakexplosies van niks weggooien

Dagelijks experimenteren we in Circl restaurant met manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Daarvoor werken we onder andere samen met Instock en kopen we heel bewust en op maat voedsel in. Kooktechnieken als wekken en fermenteren gebruiken we veel om voedsel te conserveren. Restjes krijgen bij ons een goede bestemming. Met gember en citroenschillen uit de keuken maken we in de rooftopbar heerlijke infusions.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.