WeMakeThe.City; MaaS en Doughnut bouwstenen voor de stad van de toekomst

CIRCL dé circulaire hub voor stedelijke innovatie

WeMakeThe.City 2019 is na een enerverende week op zondag 23 juni weer tot zijn einde gekomen. Met tal van conferenties, meet-ups, hackathons en exposities verspreid over de regio Amsterdam, was CIRCL dé circulaire hub van het festival. Gedurende de week stond de hele metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

 

 

Van planologen, universiteiten en beleidsbepalers tot aan commerciële bedrijven en bewoners. De enorme diversiteit onder bezoekers zorgde voor interessante discussies op een breed scala aan onderwerpen. Zo kwam het mobiliteitsvraagstuk van steden aan bod bij de Mobility Conference: Getting Around Smart, waarbij onder andere Uber en GvB Amsterdam hun visie op de toekomst presenteerden.

Lancering Smart Mobility programma

Wethouder Sharon Dijksma had namens de Gemeente Amsterdam een primeur:  de Gemeente Amsterdam lanceerde tijdens WeMakeThe.City het programma Smart Mobility. Dit programma heeft als doel ruimte te creëren in de stad en de leefbaarheid te verbeteren door slim gebruik te maken van mobiliteit. In samenwerking met diverse externe partners, waaronder de mobiele applicatie ‘Waze’, verkent Amsterdam de toekomst op het gebied van slimme en schone mobiliteit.  Met deze samenwerking is er sinds begin dit jaar meer inzicht in de verkeersstromen verkregen op basis van anonieme bewegingsgegevens van de circa 125.000 applicatiegebruikers in de regio.

City Doughnuts; de stad van de toekomst

In het programma de Complete Turnover presenteerde Kate Raworth de ‘City Doughnut’; een stappenplan om de metropoolregio Amsterdam doughnut-proof te maken.  In de donut economie gaat het niet alleen om het terugdringen van CO2-uitstoot, afval of het beschermen van de ecologie. Alles, van stikstof- en fosforstromen en chemische vervuiling tot inkomensverdeling en sociale gelijkheid, moet vallen binnen de grenzen van de donut, met een sociale ondergrens en een duurzame bovengrens. Amsterdam sprak de ambitie uit om de eerste ‘Donut Stad’ van de wereld te worden.

Met een week vol thema’s, sprekers, bezoekers en activiteiten was WeMakeThe.City, net als de eerste editie, in 2019 een geslaagd evenement.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.