English

Winterkookboek: een boek vol gerechten gemaakt van groenten uit het winterseizoen

Van Circl chefkok Rudolf Brand
Lotte de Groot
30 november 2020

Dit kookboek staat boordevol gerechten gemaakt van groenten uit het winterseizoen. Deze gerechten zijn samengesteld door chef-kok van Circl restaurant Rudolf Brand. In dit kookboek zijn alleen vegetarische gerechten te vinden die bijdragen aan een groenere en schonere wereld. Want goed voedsel is voor iedereen belangrijk, net als de manier waarop ons voedsel geproduceerd wordt.

Circl restaurant staat bekend om zijn circulaire gerechten, kwaliteitsingrediënten en duurzame wijnen. Sinds de opening is het de inspirator voor het invoeren van een nieuwe, duurzame visie op zero-waste koken. Circl restaurant werkt zoveel mogelijk samen met leveranciers uit de buurt, zoals Groenhartig, Lindenhoff en Chocolatemakers. Deze leveranciers passen goed bij het gedachtengoed van het restaurant. In de keuken experimenteert Rudolf Brand met duurzame kooktechnieken zoals wecken en fermenteren. Het doel is om (h)eerlijke gerechten te serveren met minimaal energieverbruik en afvalproductie en met een positieve impact op mens en milieu.

Zelf kun je ook bijdragen aan een positieve impact op mens en milieu door groenten van het seizoen te kiezen en misschien wel bij jou in de buurt geteeld. Heb je groenten over? Kies dan voor een conserveermethode als wecken of fermenteren voor een langere houdbaarheid. Zo kun je ze ook buiten het seizoen nog eten. Duurzaam en biologisch geproduceerd eten is het eten van de toekomst. We hopen je met dit kookboek de kennis te geven om jezelf en anderen te inspireren met
smaakvolle en duurzame menu’s.

 

Cover van het winterkookboek Circl gemaakt door Circl chefkok Rudolf Brand   Download hier het kookboek. 
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.