Artikel

Circl Update – Wij komen het team versterken!

Megan, Dunja en Tijs over hun verwachtingen van een stage bij Circl Movement en Social Point.

Geplaatst op 29 februari 2024

Dunja Ras

Dunja Ras

Derde jaars Bedrijfskunde - Hogeschool van Amsterdam

Megan Lorraine Severein

Megan Lorraine Severein

Bachelor Bedrijfskunde, Windesheim

Tijs Tibbertsma

Tijs Tibbertsma

Vierdejaars Student BSc Commerciële Economie

Niet één of twee, maar er zijn drie nieuwe aanwinsten voor het team! Dunja Ras, Tijs Tibbertsma en Megan Lorraine Severein, stagiaires bij Circl Movement en Social Point, vertellen in dit blog over hun eerste indrukken en wat ze verwachten uit hun stage te halen.

Megan (Circl Movement)

Mijn interesse in de circulaire economie begon op de middelbare school, toen ik het vak bedrijfseconomie volgde. Er kwam een gastspreker langs die ons alles vertelde over circulair bouwen. Hoewel mijn interesse niet lag in het bouwen en afbreken, vond ik het concept circulaire economie super interessant. Ik ben daarna die wereld gaan verkennen, maar ik had deze kennis nog niet kunnen toepassen.

Het is belangrijk voor mij om iets te doen wat goed is voor de mens en/of natuur: ik wil impact maken. Zo kwam ik terecht bij Circl Movement. Op dit moment ben ik bezig met het maken een lijst waar alle sprekers en samenwerkingspartners in staan. Ik heb al honderden partners en sprekers  verzameld die samen met Circl Movement de circulaire gedachtes hebben verspreid.

Ik krijg energie van de kansen om mee te helpen met de lopende en de nog op te starten projecten en kan nu de interesses van vroeger eindelijk toepassen.

Dunja (Circl Movement)

De afgelopen jaren werd ik steeds bewuster van hoe belangrijk duurzaamheid en circulariteit zijn. Dit belang werd nog een keer benadrukt met een onderzoek voor mijn studie waar ik de supply chain van een fictief kledingbedrijf onderzocht. Het choqueerde mij hoe vervuilend de fast fashion industrie is. Het gaat bijvoorbeeld om het gebruik van giftige stoffen bij de productie die in het water belanden, tot het punt waar de afgedankte en onverkochte kleding in landen in Afrika op enorme afvalhopen terechtkomen.

Een ander voorbeeld is wat persoonlijker. Mijn ouders wonen op Marken (boven Amsterdam in het Markermeer) waar tijdens storm Henk die afgelopen januari over ons land trok, de angst was dat de dijken zouden doorbreken. Gelukkig is dat niet gebeurd.

Het baart mij zorgen om te zien waar onze wereld naartoe gaat en daarom hoop ik met deze stage bij te dragen aan de bewustwording van mensen over circulariteit en duurzaamheid.

Tijs (Circl Movement en Social Point)

Op dit moment ben ik ongeveer een maand bezig met mijn afstudeerstage. Het is tot nu toe een overweldigende maand geweest, want je krijgt een hoop informatie over je heen. Ik denk dat ik tot nu toe ongeveer 10% van de bank begrijp en heb leren kennen. Maar dit is ook precies wat ik wilde, namelijk ervaring opdoen in de corporate wereld. De sfeer binnen het Circl Movement en Social Point team is erg goed, de druk is hoog maar er is genoeg ruimte voor gezelligheid. Ook wordt de stem van een stagiair serieus genomen en gewaardeerd, dit is voor mij de basis van een fijne werksfeer.

Voor mij is het nog wel even zoeken wat mijn onderzoeksvraag wordt. Ik vind het erg interessant wat een bank als ABN AMRO kan betekenen voor de toekomstige economie. Ik moet ook oppassen dat ik vanuit enthousiasme niet teveel ga meedenken en meewerken, waardoor ik de werkzaamheden van mijn studie uit het oog verlies. Maar ik zie dit gewoon als iets positiefs.

Ik ben op mijn plek en heb het naar mijn zin, dit zijn voor mij belangrijke punten voor een succesvolle stage. Ik kijk uit naar de aankomende tijd!