Video

Hoe organiseer je een menselijke organisatie?

ON PURPOSE #6: Kees Klomp interviewt Harry Hummels over de sociale kant van ondernemingen

Geplaatst op 5 december 2022

Yvonne-Lang-fitting

Yvonne Lang

Programmamaker Circl Movement

De kerstperiode betekent tijd voor bezinning. In deze aflevering van On Purpose gaat Kees daarom in gesprek met Harry Hummels over hoe we medemenselijkheid terug kunnen brengen in organisaties en in de economie. Want als je de ander behandelt zoals je zelf behandelt zou willen worden kunnen vertrouwen en samenwerking groeien, in plaats van harde afspraken en controle. Maar hoe pak je dit aan, wat kunnen we hiervoor van familiebedrijven leren en hoe geef je toekomstige generaties een stem? 

Future Generations Board

In lijn met het gedachtengoed van Harry heeft ABN AMRO onlangs een Future Generations Board geïntroduceerd. Doel is het generatie-denken tot een gangbare praktijk te brengen voor besluitvorming binnen de bank. De Future Generations Board werkt bijvoorbeeld aan een generatietoets, een test om de impact van beslissingen op toekomstige generaties te controleren. Op deze manier is het mogelijk om nu al rekening te houden met belangen van de toekomst.

Over Harry

Prof. Dr. Harry Hummels is hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan de Universiteit van Maastricht. In zijn werk kijkt Harry specifiek naar de financiële sector en de rol van medemenselijkheid binnen de economie als geheel. Aan de Universiteit Utrecht heeft hij daarnaast een leerstoel Social Entrepreneurship. Voordat Harry aan zijn academische carrière begon heeft hij vele jaren in het senior management in de financiële sector gewerkt zowel in Nederland als internationaal.

On Purpose
Kees Klomp gaat met gasten in gesprek over hun oplossingen voor een nieuwe duurzame economie.
Naar reeks