Podcast

Podcast #1: From Trash To Treasure

Alles over de wereld van circulariteit met innovatieve ondernemers en experts

Geplaatst op 13 november 2018

Steeds meer organisaties en ondernemers zien kansen in de circulaire economie. In Circl komen partijen bij elkaar om ketens en sectoren te verduurzamen en oplossingen te vinden voor de vraagstukken van de toekomst. Via de nieuwe Circl podcastserie delen we de verhalen van pioniers die circulariteit in de praktijk brengen, van ondernemers die experimenteren met nieuwe verdienmodellen tot designers en kunstenaars die werken met hernieuwbaar materiaal en reststromen transformeren tot de mooiste ontwerpen.

We nemen de luisteraars in de podcasts mee naar events & exposities en laten pioniers en experts aan het woord. Verwacht inspirerende, andersdenkende ondernemers, wetenschappers en creatievelingen die op hun eigen manier  bijdragen aan een duurzame wereld.  Iedere maand staat in het teken van een ander thema; de eerste van drie afleveringen over design kan je vanaf nu beluisteren via Itunes en Spotify.

De podcastserie is gemaakt in samenwerking met onze pr-partner De Wolven.

Alles begint met design

De eerste drie podcastafleveringen staan in het teken van design. Alles om ons heen is ontworpen en designers zijn dan ook de sleutel in een circulair en duurzaam productieproces. Hoe passen ontwerpers en kunstenaars circulariteit en duurzaamheid toe zonder concessies te doen aan esthetiek en kwaliteit? Experts van Circl gaan met hen in gesprek over de waarde van materialen en het hergebruik hiervan.

Aflevering 1: From Trash to Treasure 

Opgenomen vanuit Circl tijdens de eerste editie van de expositie ‘From Trash to Treasure’. Expert Rose-Ann Lum Chou gaat in gesprek met de initiatiefnemers van de expositie; Marijn Muller en Pien Rademakers over het design van de toekomst, inspirerende voorbeelden en dilemma’s in de designindustrie.

Aflevering 2: Bewustwording en impact door design

Kunstenaarsduo Les Deux Garçons en kunstenaar Florentijn de Boer presenteren hun circulaire ontwerpen tijden de expositie ‘From Trash to Treasure’. Expert Rose-Ann spreekt hen over de betekenis van circulariteit voor hun werk, waar zij hun inspiratie vandaan halen, maar vooral over hoe het werken met restmaterialen onze wereld een mooiere plek maken.

Aflevering 3: Circulariteit en textielambacht op de Dutch Design Week

Circl’s razende reporter Malu Hilverink bezoekt Marijn Muller, oprichter en eigenaar van Cartoni design, en Annemieke Koster, oprichter en eigenaar van de duurzame weverij Enschede textielstad. Beide presenteren hun werk tijdens de Dutch Design Week. Malu ontdekt hoe beide ontwerpers hoogwaardige (design)producten maken, zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken, en leert over slow design en recycling van stoffen.