Over Circl Movement

Heb jij interesse om onze partner te worden in de Circl Movement? We geloven dat jij – net als wij – betrokken bent bij de duurzame toekomst. Hierbij een inkijkje in onze geschiedenis en wat wij samen kunnen bereiken.  

Waar komen we vandaan?

Circl Movement is ontstaan in het circulaire paviljoen van ABN AMRO op de Amsterdamse Zuidas. Ooit bedacht als een plek om klanten te ontvangen en uitgegroeid tot een symbool van duurzaamheid. ABN AMRO koos voor een radicale verandering in haar benadering van bouw en strategie, en CIRCL opende haar deuren in 2017, een pionierend gebouw in circulaire ambitie.

Wat hebben we gedaan?

In het gebouw hebben we activiteiten georganiseerd rondom thema’s als klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Tijdens deze activiteiten wisselden we kennis uit. De expertise van ABN AMRO, maar ook van onze kennispartners, veelal voorlopers op het gebied van deze duurzame thema’s. Experts uit het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap en soms ook het onderwijs schoven aan om mee te praten. Deze evenementen, variërend van lezingen en seminars tot talkshows en workshops, hebben van CIRCL een broedplaats gemaakt voor de impact economie.

Een aantal voorbeelden van onze activiteiten:

Klik op de titel om naar de reekspagina te gaan.

Week van de Circulaire Economie 
Tijdens de landelijke campagne week over circulariteit was CIRCL het hoofdkwartier. Elk jaar een bomvol programma, waarbij CIRCL zich vulde met professionals en ondernemers die nieuwe kennis opdeden en hun netwerk uitbreiden.

CIRCL College Tour 
Vanuit een wetenschappelijke bril kijken we in deze reeks lezingen naar de verschillende thema’s in de circulaire economie.

On Purpose 
Een serie portretten van vooraanstaande duurzame denkers, aan de tand gevoeld door Kees Klomp, die niet alleen weten wat er mis is met het huidige economische systeem, maar ook echte oplossingen kunnen aandragen voor een nieuwe duurzame economie, en zich daar persoonlijk voor inzetten.

Duurzaam Geld Zoekt Circulair Ondernemer 
Tijdens deze activiteit brachten we ondernemers met circulaire ambities in contact met diverse financiers met ‘duurzaam geld’. Van seed funds, informal investors, impact investeerders en subsidieverstrekkers tot banken.

Deze initiatieven zijn opgezet in samenwerking met partners zoals Impact Hub, Versnellingshuis MVO Nederland, Groene Brein, Pakhuis de Zwijger, Dutch Green Building Council, Thrive, Impact Institute, True Price, Social Finance NL en nog vele anderen.

CIRCL: The building that became a movement

Duizenden bezoekers kwamen over de jaren naar CIRCL voor inspiratie en kennis over duurzaamheid. Met een groeiend aantal bezoekers brachten we een duurzame beweging op gang.

In 2021 werd dit werk bekroond met een ULI Award voor de inzending ‘A Building that became a movement’. De reis van CIRCL eindigt niet in Amsterdam. Circl Movement gaat door met verbinden en inspireren in het land en online.

Wat is de volgende stap?

Hoewel het CIRCL gebouw op de Zuidas in de nabije toekomst ontmanteld gaat worden, gaat Circl Movement door. We zijn van plan om andere delen van Nederland te verkennen en te leren hoe we kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkelingen in regio’s zoals Zwolle, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Hoe kunnen we samenwerken?

We willen meer leren over jouw regio en de duurzame initiatieven die daar ontstaan en groeien. Ons doel is niet om opnieuw het wiel uit te vinden, maar om te versterken wat al sterk is en samenwerkingen aan te gaan. Laten we onze krachten bundelen voor een duurzamere toekomst!

Hoe kan je contact opnemen?

Als je interesse hebt in een gesprek over de mogelijkheden voor samenwerking met Circl Movement in jouw regio, kun je contact opnemen via onze website.
Of je kunt rechtstreeks contact opnemen met Lotte de Groot via mail: [email protected] of via telefoon: +31(0)6 180 620 41.

We hopen wat van je te horen en kijken uit naar een leuke en inspirerende samenwerking!