Podcast

Money Matters Live! 2024

In de 2e editie van Money Matters Live! bespreekt host Ruben Koekoek met diverse gasten en experts de uitdagingen en de kansen rondom schulden en financiële gezondheid in Nederland. Luister de podcast, of kijk de video (zie onderaan deze pagina).

Circl Movement

13 juni 2024

Video

do 13 jun 2024

De Doeners van de Circulaire Economie: Hydraloop

Circulair ondernemen betekent produceren zonder afval of vervuiling te veroorzaken. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In de serie Ondernemersportretten spreken wij met De Doeners van de Circulaire Economie.

Artikel

wo 29 mei 2024

Impact Heroes: ‘Ik dacht als ik het anders wil doen, moet ik dat vanaf het begin doen.’

In deze aflevering van Impact Heroes: Yasmina Khababi van Freshtable. Freshtable is een duurzaam cateringbedrijf dat vega(n) en halalmaaltijden aanbiedt en statushouders de kans geeft om te werken in functies waar zij voor gestudeerd hebben. Ook heeft Freshtable een ‘Share a Meal’ campagne waarbij je maaltijdpakketten kan doneren aan mensen in nood. Daarnaast heeft Yasmina ook de Freshtable Foundation en de Fresh Academy opgericht.

Podcast

ma 27 mei 2024

Money Matters – Is Nederland klaar voor De Nieuwe Polder?

Ruben Koekoek blikt samen met mede-samensteller van De Nieuwe Polder Bernard ter Haar, terug op de reeks. Wat kunnen we leren van deze bundel vol pioniers? En hoe realiseren we nou die Nieuwe Polder?

Video

wo 22 mei 2024

On Purpose: Verliefd op het leven

Het leven, dat is alles wat leeft, vindt bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie Matthijs Schouten (Wageningen Universiteit). De natuur dus. Om die te kunnen beschermen en onze aarde te behouden, moeten we volgens Matthijs als mensen snappen dat we gelijkwaardig onderdeel uitmaken van de natuur. En dat heeft niet alleen beperkende, maar juist ook hele mooie inspirerende kanten. Kees duikt samen met Matthijs in de vraagstukken rondom de rol van ecologie voor de betekeniseconomie.

Video

do 16 mei 2024

De Doeners van de Circulaire Economie: Ahrend

Circulair ondernemen betekent produceren zonder afval of vervuiling te veroorzaken. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In de serie Ondernemersportretten spreken wij met De Doeners van de Circulaire Economie.

Podcast

ma 13 mei 2024

Money Matters – Landbouw in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Céline Pessers, sustainability advisor bij ABN AMRO, die samen met boer Jeroen Klompe een essay schreef over regeneratieve landbouw.

Podcast

ma 29 apr 2024

Money Matters – Arbeidsmarktvoorzieningen in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Tof Thissen en Martine Breedveld van het UWV over hoe veel werk er nog aan de winkel is in het domein van publieke arbeidsmarktvoorziening.

Video

wo 24 apr 2024

Meaningful Movie: Mag ik jou iets vragen?

Hoe bereid je studenten voor op een wereld die steeds meer prangende vragen stelt? Kees Klomp gaat op zoek naar antwoorden in zijn nieuwe film, die hieronder te zien is. Verder stelden we Kees een paar vragen over de documentaire.

Podcast

ma 15 apr 2024

Money Matters – Dynamische Arbeidsmarkt in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Annemieke Roobeek over een arbeidsmarkt waarin het normaal is van baan of sector te wisselen en je blijvend te ontwikkelen op basis van persoonlijke en maatschappelijke behoeften.