Video

On Purpose: Verliefd op het leven

Het leven, dat is alles wat leeft, vindt bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie Matthijs Schouten (Wageningen Universiteit). De natuur dus. Om die te kunnen beschermen en onze aarde te behouden, moeten we volgens Matthijs als mensen snappen dat we gelijkwaardig onderdeel uitmaken van de natuur. En dat heeft niet alleen beperkende, maar juist ook hele mooie inspirerende kanten. Kees duikt samen met Matthijs in de vraagstukken rondom de rol van ecologie voor de betekeniseconomie.

Yvonne Lang

22 mei 2024

Video

do 16 mei 2024

De Doeners van de Circulaire Economie: Ahrend

Circulair ondernemen betekent produceren zonder afval of vervuiling te veroorzaken. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In de serie Ondernemersportretten spreken wij met De Doeners van de Circulaire Economie.

Podcast

ma 13 mei 2024

Money Matters – Landbouw in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Céline Pessers, sustainability advisor bij ABN AMRO, die samen met boer Jeroen Klompe een essay schreef over regeneratieve landbouw.

Podcast

ma 29 apr 2024

Money Matters – Arbeidsmarktvoorzieningen in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Tof Thissen en Martine Breedveld van het UWV over hoe veel werk er nog aan de winkel is in het domein van publieke arbeidsmarktvoorziening.

Video

wo 24 apr 2024

Meaningful Movie: Mag ik jou iets vragen?

Hoe bereid je studenten voor op een wereld die steeds meer prangende vragen stelt? Kees Klomp gaat op zoek naar antwoorden in zijn nieuwe film, die hieronder te zien is. Verder stelden we Kees een paar vragen over de documentaire.

Podcast

ma 15 apr 2024

Money Matters – Dynamische Arbeidsmarkt in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Annemieke Roobeek over een arbeidsmarkt waarin het normaal is van baan of sector te wisselen en je blijvend te ontwikkelen op basis van persoonlijke en maatschappelijke behoeften.

Video

do 11 apr 2024

De Doeners van de Circulaire Economie: Spinning Jenny

Circulair ondernemen betekent produceren zonder afval of vervuiling te veroorzaken. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In de serie Ondernemersportretten spreken wij met De Doeners van de Circulaire Economie.

Video

do 4 apr 2024

On Purpose: Wie zegt dat een boom niet voor de rechter mag verschijnen?

De laatste jaren worden steeds meer rechtszaken gewonnen voor en onderhandelingen gevoerd namens de natuur. Tijd om de snelst groeiende juridische beweging van de 21e eeuw eens onder de loep te nemen. Vandaag in On Purpose: Jessica den Outer, jurist Rechten voor de Natuur en Tineke Lambooy, hoogleraar Ondernemingsrecht Nyenrode Business Universiteit.

Artikel

wo 27 mrt 2024

Impact Heroes: ‘Je doet het omdat je erin gelooft en je de wereld wil verbeteren.’

In deze aflevering van Impact Heroes: Dorus Galama van Repeat Audio. Samen met Tom Leenders verkoopt hij koptelefoons met levenslange garantie.

Podcast

wo 27 mrt 2024

Money Matters – Kansengelijkheid in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Hans Spekman en Rob Peelen van het Jeugdeducatiefonds over kansengelijkheid voor kinderen.