Artikel

Circl Update – ABN AMRO Open, meer dan alleen tennis

Dit jaar vond het ABN AMRO Open plaats in de week van 10 februari. Een groot event waarbij naast de tenniswedstrijden, netwerken en kennis delen centraal staan. Zo worden er verschillende evenementen georganiseerd voor klanten en relaties van ABN AMRO, waarbij dit jaar zowel Circl Movement en Social Point betrokken waren. Lees hieronder in dit extra lange blog de ervaringen van Tijs, Stagair bij Circl Movement en Social Point, en Lotte, Programmamanager bij Circl Movement.

Tijs Tibbertsma

21 februari 2024

Artikel

di 20 feb 2024

Biodiversiteit en de cruciale verbinding met klimaat en de circulaire economie

De biodiversiteitscrisis is een van de meest urgente crises die we hebben op het moment. Toch wordt dit onderwerp vaak naar de achtergrond verschoven. Niina Pussinen, Lead Circular Economy & Biodiversity bij ABN AMRO, vertelt waarom biodiversiteit zo belangrijk is. Ze legt ook uit hoe en waarom je klimaat, biodiversiteit en de circulaire economie niet los van elkaar kan zien.

Podcast

vr 16 feb 2024

Money Matters – Zorg in De Nieuwe Polder

Deze week gaat Ruben in gesprek met Leonie Voragen, senior consultant bij Q-Consult Zorg, en Marc Bruijnzeels, van Health Campus Den Haag, over het Nederlandse zorgsysteem. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Artikel

wo 7 feb 2024

Circl Update – Alles voor de docu!

Yvonne Lang, programmamaker en tegenwoordig regisseur bij Circl Movement, vertelt over de documentaire zij samen met Notion maakt over CIRCL en Circl Movement.

Artikel

wo 31 jan 2024

Impact Heroes – ‘Als we door de oude bril blijven kijken gaan we altijd over grenzen heen doordat we focussen op het verdienen van geld.’

In de eerste aflevering van Impact Heroes spreken we Michael van Loenen van YouBeDo. Hij heeft samen met Bert van Ingen een online boekenwinkel voor consumenten en bedrijven met een bijzondere missie opgericht: goed doen met boeken.

Podcast

do 25 jan 2024

Money Matters – De Financiële Sector in De Nieuwe Polder

Jeroen Rijpkema, CEO van Triodos Bank en vast panellid Björn Vennema duiken in hun essay over de financiële sector. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Video

di 23 jan 2024

Andere verhalen vertellen

Welkom bij dit nieuwe seizoen van On Purpose! In deze serie verzamelt impactmaker Kees Klomp de 12 ingrediënten van de Betekeniseconomie. In een economie die betekenisvol is voor iedereen, is het belangrijk om aandacht te hebben voor stemmen die in het huidige systeem vaak niet gehoord worden (denk aan bijvoorbeeld de natuur of andere culturen), omdat de dominante stem van de markt overheerst. Om hier verandering in aan te brengen is het essentieel dat we anders verhalen leren te vertellen (en, let op spoiler: beter leren luisteren). Aflevering 1: Anders verhalen vertellen.

Video

do 18 jan 2024

Innoveren is overleggen

In deze aflevering van ‘DE BOUW BREEKT DOOR’ neemt Dick van Ginkel, Technisch Innovatiemanager bij TBI Woonlab ons mee naar The New Makers, een TBI co-maker van de houten conceptwoning “LOFT”, welke één van de twee WOONlabels is binnen de HOUTBaar lijn. Dick’s motto is ‘de aanhouder wint’, maar hoe pakt hij dat aan? Wat maakt Dick zo gedreven? Dat ontdek je in de video!

Artikel

di 16 jan 2024

Veelbelovende ambities voor een duurzame toekomst

Het klimaat gaat over mensen. Solange Rouschop, Chief Sustainability Officer bij ABN AMRO, is zich daarvan bewust. Als hoofd van de duurzaamheidsafdeling van de bank heeft ze veelbelovende ambities. Solange vertelt over haar rol als CSO, de praktische impact die een bank heeft en haar toekomstvisie.

Podcast

ma 8 jan 2024

Money Matters – Migratie in De Nieuwe Polder

Volgens Annemiek en Manal van NewBees kan en moet de ontvangst van nieuwkomers in Nederland anders. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.