Artikel

De transitie naar duurzaamheid: meten, weten, versnellen

Versnellen: dat is het toverwoord. Want de transitie naar duurzaamheid moet sneller. Tjeerd Krumpelman is Global Head of Reporting, Regulations & Stakeholder Management bij de centrale duurzaamheidsafdeling van ABN AMRO. Hij ondersteunt de verduurzaming van de bank in al haar facetten met speciale aandacht voor verslaglegging. Tjeerd vertelt over de impact van ABN AMRO, hun nieuwe klimaatplan en de CSRD-richtlijnen.

Alyssa Gehasse

25 september 2023

Podcast

Springtij Podcast – Dag 1

Van 20 t/m 22 september vindt Springtij Forum plaats, het jaarlijkse driedaags forum op Terschelling. De programmamakers van Circl Movement zijn erbij en spreken samen met host Glenn van der Burg in de Impact Podcast met verschillende experts op het gebied van duurzaamheid. Co-host voor deze aflevering is programmamaker Egidio Bundel.

Artikel

Circl Update – Wij zijn op Springtij Forum!

Circl Movement programmamakers Sjors Mineur, Egidio Bundel en Yvonne Lang zijn onderweg naar Springtij 2023 op Terschelling. Ze stuurden ons een update vanaf de boot.

Artikel

Social Point: Hoe we als bank bijdragen aan kansengelijkheid

Gelijke kansen voor iedereen, dat is waar ABN AMRO zich op richt. Niet iedereen kan altijd meekomen in de samenleving. Binnen ABN AMRO zijn er teams bezig met het creëren van kansen voor mensen voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Een voorbeeld van een dergelijk project is Social Point. Wij spraken Tim Romaniuk, programmamanager Social Point over waar hij en zijn team zich mee bezig houden.

Artikel

Circl Update – We plukken de dag in Zwolle!

Circl Movement trekt het land in. Daarom bracht Egidio Bundel, programmamaker bij Circl een bezoek aan de regio Zwolle.

Video

Duurzame Dinsdag 2023 – Duurzame Troonrede & uitreiking lintjes

Tijdens de Duurzame Dinsdag wordt er een alternatieve, duurzame troonrede gegeven en worden er 4 lintjes uitgereikt die zich inzetten voor duurzaamheid.

Video

Duurzame Dinsdag 2023 – Prijsuitreiking

Tijdens de Duurzame Dinsdag kregen 7 genomineerde initiatiefnemers voor de Duurzame Dinsdag Prijs het podium om de jury en het publiek te overtuigen van hun initiatief. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt.

Artikel

Iets meer plannen en iets minder kopen

Deze week, van 11 t/m 17 september is het de Verspillingsvrije Week. In Nederland wordt er een kwart van al ons eten weggegooid. Christa gebruikt zelf de R-ladder om te letten op haar consumptiepatroon, maar ze heeft ook nog wat tips die we kunnen gebruiken om minder voedsel te verspillen.

Video

Richt je op de minderheid, dan volgt de meerderheid

DE BOUW BREEKT DOOR #4 - Norbert Schotte, transitiemaker en ‘aanvoerder’ van ruim 300 marktpartijen die demissionair minister Hugo de Jonge oproepen om een nieuwe en betere CO2 eis voor het bouwen te introduceren. Norbert maakt zich sterk voor een radicale versnelling van duurzaam bouwen.

Artikel

Waar staan we nu in de energietransitie?

Extreme hittegolven, overstromingen en een tekort aan drinkwater: dit zijn allemaal gevolgen van klimaatverandering. De energietransitie is nodig om klimaatverandering zo veel mogelijk af te remmen. Daarom speelt de energietransitie nu een prominente rol binnen elk aspect van onze samenleving. We zijn bezig, maar de transitie verloopt op verschillende vlakken nog niet zo snel. Peter van Ees, themabankier Energietransitie bij ABN AMRO, neemt ons in dit interview mee door het onderwerp en beantwoordt de vraag waar we nu staan.