Congressen

woensdag 25 mei 2022, 14.30 - 18.00

Actie door inzicht

De eerlijke en echte prijs van voedsel in de praktijk
Aanmeldpagina Circl – foto shutterstock_1014087433

In samenwerking met

VnUAWKpD_400x400

De toekomst van ons voedselsysteem vraagt om onze aandacht. Nu misschien wel meer dan ooit. Wat is de invloed van de oorlog in Oekraïne op de verduurzaming van ons voedselsysteem? Boeren, tuinders, voedingsmiddelenindustrie, retailers en consumenten hebben vragen over deze toekomst. Een toekomst waar we continu mee bezig zijn en zelf ook invloed op hebben. Ben jij ondernemer, beslisser en/of beïnvloeder uit de sector, meld je snel aan voor deze bijeenkomst in Circl!

Tijdens het event “Van verliesmodel naar verdienmodel”, begin 2020, hebben we veel van elkaar geleerd door in te gaan op vragen over het berekenen van de echte prijs en van ons voedsel, de verdeling van lusten en lasten op eerlijke wijze en het combineren van duurzame voedselproductie met robuuste verdienmodellen voor alle partijen in de keten.

Nu zetten we, na uitstel van het event afgelopen najaar, samen de volgende stap naar de acties die volgen uit de inzichten die er inmiddels zijn. Wat zijn de kansen en barrières bij het in de praktijk brengen van de echte en eerlijke prijs van voedsel? En wat is er nog voor nodig om dit tot een succes voor alle schakels in de keten te maken?

Je hoort tijdens dit programma.

Let op! Deze bijeenkomst vind op locatie plaats bij Circl. Je kunt het event niet terugkijken. Achteraf zal een verslag gedeeld worden.

Programma

 • 13:45 uur

  Inloop en ontvangst

 • 14:30 uur

  Keynote speech en aansluitend paneldiscussie met Caroline Wolberink (ACM), Anita Scholte op Reimer (Albert Heijn), Casper Holl (Ministerie van LNV), Claire van den Broek (True Price & Impact Institute), Richard Schouten (GroentenFruit Huis), Pierre Berntsen (ABN AMRO Bank)

 • 16:00 uur

  Break-out sessies:

  - Communicatie over (meten van) duurzaamheid
  - Hoe zet je true pricing in bij je eigen bedrijfsvoering of in de keten?
  - Hoe vertaal je true pricing naar de consument?
  - Aan de slag met de echte en eerlijke prijs: De case van het Circl-restaurant

  Tijdens deze break-outs delen o.a. Circl restaurant, FNLI, GroentenFruit Huis, Supermarkt de Aanzet, Odin, SMK (On the way to PlanetProof), Tony Chocolonely, True Price & Impact Institute, True Price Café, Wageningen UR en ABN AMRO hun visie, ervaringen en inzichten.

 • 17:00 uur

  Afsluiting en Borrel

 • 17:45 uur

  Borrel en snack

Bereikbaarheid
NS Station Amsterdam Zuid is vanaf plaatsen als Zwolle, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch en Den Haag met de trein in een uur te bereiken. Vanaf het NS station Amsterdam Zuid loop je in vier minuten naar Circl. Op station Amsterdam Zuid stoppen ook metrolijn 51, metrolijn 50 en tram 5. Ook buslijn 62 stopt vlakbij, halte Hogewerf.

Toch met de auto? Ons bezoekadres is Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS in Amsterdam. Parkeren kan in Q-Park Mahler (Aaron Coplandstraat 8 1082 MG Amsterdam) of Q-Park Symphony (Leo Smitstraat 4 1082 MP Amsterdam).