woensdag 17 apr 2019, 03.28

Bescherm ons ecosysteem; doe mee met de Zaaidag!

Kom alles te weten over de rol van biodiversiteit bij een duurzame toekomst
CIRCL-daktuin-HR-08

Toegang vanaf

CIRCL - Event Space

In samenwerking met

The Pollinators
ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg
Naturalis_logo_staand_zw_01
logo_twitter_400x400
Print

Insecten zijn voor ons mensen enorm belangrijk! Niet alleen voor biodiversiteit en de natuur, maar ook voor onze voedselvoorziening. Neem bijvoorbeeld de bij, die verantwoordelijk is voor het bestuiven van een groot gedeelte van onze planten en gewassen. Het gaat steeds slechter met de bijen en onze insecten door de afname van biodiversiteit. Willen we een rijke natuur én onze voedselvoorziening behouden, dan moeten we meer aandacht besteden aan het herstel van onze biodiversiteit. Circl werkt graag mee aan een meer bij- en insect vriendelijke omgeving. Om deze reden zetten wij ons in voor de Nationale Zaaidag op 22 april en zijn wij een voedselbank voor bijen.

Vanaf maandag 15 april t/m vrijdag 26 april kun je zelf een bijdrage leveren en biologische zaadjes ophalen in Circl! Plant deze zaadjes, waaruit bloemen groeien, in je eigen tuin of omgeving en draag bij aan de broodnodige voeding van bijen.

In aanloop naar de Nationale Zaaidag, organiseren wij op 17 april een evenement waarin verschillende sprekers hun visie delen op de huidige staat van diversiteit in populaties & diersoorten en de rol van biodiversiteit bij een duurzame toekomst.
Meld je aan en kom alles over dit thema te weten!