Week van de Circulaire Economie

woensdag 8 feb 2023, 08.00 - 10.30

PaaS: Bijzondere aspecten van PaaS contracten

Plenair + Deelsessie #2 | Bijzondere aspecten van PaaS contracten
romain-dancre-doplSDELX7E-unsplash

Gratis toegang

CIRCL - Basement

Ontwikkeld door

In samenwerking met

2214.nautadutilh.logo
circl-logo-zwart

Scroll naar beneden naar “Lees meer over PaaS” om alle presentaties te downloaden.

Product-as-a-Service: kansrijke aanvulling op jouw business? (plenair)

Waarom is circulariteit belangrijk voor jouw bedrijf en hoe kan Product-as-a-Service daaraan bijdragen?

Chainable maakt circulaire en modulaire keukens voor woningcorporaties en beleggers. Zij brengen dit op de markt middels Kitchen-as-a-Service. Het oerhollandse KaaS. Hoe zet je eigenlijk een nieuw businessmodel in de markt voor een doelgroep die hier (nog) niet zo op aanslaat? Hoe pas je je model daarop aan?

Jordy van Osch, co-founder en CTO van Chainable neemt je mee in de ontstaansgeschiedenis, het circulaire product, het businessmodel en de beoogde ketenverandering van Chainable. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn product- en propositieontwikkeling, samenwerkingen, services, (voor)financiering en de rol van data bij een circulair model. Wil jij hier ook meer over leren? Meld je dan snel aan!

Deelsessie #2 | Bijzondere aspecten van PaaS contracten

Ben jij een PaaS ondernemer in de circulaire economie en wil jij meer weten over PaaS contractering?

Een PaaS contract (tussen PaaS aanbieder en PaaS gebruiker) wijkt op een groot aantal onderdelen af van een regulier verkoop- of huurcontract. Denk aan andere afspraken m.b.t. bijvoorbeeld eigendom, service en onderhoud, vervanging en retour van het product. NautaDutilh en ABN AMRO hebben samen een kant en klaar juridisch PaaS-contract ontwikkeld, toegespitst op de specifieke kenmerken van het (circulaire) PaaS bedrijfsmodel van de ondernemer. De ondernemer heeft hiermee de zekerheid dat de voorwaarden voldoen aan zowel de wettelijke vereisten als aan de voorwaarden die ABN AMRO aan zo’n contract stelt in het kader van het financieringstraject.

In deze sessie zullen Cyril Christiaans (NautaDutilh) en Hanneke Spath (ABN AMRO) een nadere toelichting geven en krijg jij volop de gelegenheid jouw specifieke vragen te stellen.

Na het volgen van deze sessie weet je het volgende:

  • Het PaaS contract (tussen PaaS-aanbieder en PaaS-gebruiker) op een groot aantal onderdelen afwijkt van een regulier verkoop- of huurcontract
  • Er andere afspraken moeten worden gemaakt met betrekking tot eigendom, service en onderhoud, vervanging en retour van het product
  • De afspraken moeten voldoen aan een reeks wettelijke vereisten (zeker indien de PaaS-gebruiker een consument is)
  • Welke eisen een bank stelt aan de inhoud van de contracten bij de beoordeling van de financierbaarheid van de onderneming
  • Je als ondernemer tijdig aan de slag moet met het nadenken over de inhoud van een PaaS-contract.

 

Je kunt dit programma alleen fysiek in Circl bijwonen.

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks