Talkshow

dinsdag 11 jun, 20.00 - 21.15

Biodiversity X Finance – Europese natuur op een keerpunt

Wat zijn de gevolgen van de recente verkiezingsuitslagen voor de dringende aanpak van biodiversiteitsverlies, en welke veranderingen kunnen we verwachten in de rol van het bedrijfsleven en de financiële sector?

Gratis toegang

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179, Amsterdam

In samenwerking met

PDZ

In deze aflevering van Biodiversity X Finance gaan we in gesprek over de impact van de Europese verkiezingsuitslagen op biodiversiteit. We onderzoeken wat dit zal betekenen voor Nederland.

Van 6 tot 9 juni stemt Europa, en op 11 juni analyseren we de gevolgen van deze uitslagen voor een van de meest prangende kwesties van onze tijd: de biodiversiteitscrisis.

Waar voorheen hoopvol naar Europa werd gekeken door biologen en ecologen, heeft een snel veranderend politiek klimaat de situatie beïnvloed. Met de recente opmars van uiterst-rechtse partijen en grootschalige boerenprotesten, heeft Brussel recent meerdere natuurwetgevingen moeten heroverwegen. Na de verkiezingen blijft de grote vraag: wat kunnen we van Europa verwachten als de biodiversiteitsstatistieken steeds verder afnemen?

Ongeacht de politieke meerderheid, de natuur kan niet langer wachten. Als de overheid niet ingrijpt, wie zal dan de leiding nemen? Welke rol kunnen bedrijven en financiële instellingen spelen in deze nieuwe politieke realiteit? Samen zullen we deze vragen onderzoeken en discussiëren we over hoe we de rijke en essentiële natuur van Europa kunnen behouden.

Je komt erachter tijdens deze nieuwe aflevering van Biodiversity X Finance. Meld je aan!

Biodiversity x Finance
In deze reeks bespreken we met verschillende experts, stakeholders en professionals hoe we biodiversiteit aan financiële belangen kunnen koppelen voor het behoud van een leefbare wereld.
Naar reeks