Colleges & Masterclasses

woensdag 24 jun 2020, 18.00 - 19.15

CIRCL College Tour #18: Duurzaamheid tussen generaties

Waarom we een morele verplichting hebben onze impact op de wereld positief te laten zijn

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

blikverruimers

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in deze editie:  Talitha Muusse

De noodkreet van de jongere generaties over het klimaat in de afgelopen jaren klinkt steeds luider. Neem bijvoorbeeld de 16-jarige scholiere Greta Thunberg, zij nam namens generatie Z het voortouw en kreeg met haar protestacties wereldwijd publiciteit. Hecht de ene generatie meer belang aan duurzaamheid dan de andere generatie? Zijn millenials de échte trekkers van duurzaamheid?

In dit college schetst Talitha de ontwikkelingen in de duurzame beweging van de afgelopen jaren en de verschillende jongeren iniatieven waar zij bij betrokken is geraakt. Daarnaast deelt ze hoe verschillende generaties in de maatschappij anders kijken naar de duurzame transitie en hoe we daarin van elkaar kunnen leren. En tenslotte gaat ze aan de hand van concrete voorbeelden met het publiek in gesprek over hoe je je invloed kan vergroten om de volgende duurzame stap te zetten.

Programma

  • 17:45 - Digitale inloop
  • 18:00 - Aanvangst & Welkom
  • 18:10 - Hoorcollege Talitha Muusse
  • 18:45 - Q&A met Julia van Boven
  • 19:15 - Afsluiting
CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere aflevering nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks